iklan

Thursday, 31 December 2009

Busy tapi mengenjoykan diri

Bace belog ain untuk post ini,rase amat stress memikirkan tarikh2 tersebut.huwaaaa..

Tapi,saya x kisah.Cuti tetap cuti.Tahun ni,merupakan tahun last saya dan si dia sama2 ade kt bumi jepun ni.Jadi,bagi mencukupkan musim2 bersama di jepun,musim sakura da hanami bersama,kouyou bersama,natsu balik msia bersama,jadi fuyu ni sudah semestinya nak bersalji bersama pulak kan..Jadi kami plan g snowboard,semata2 nak bersalji bersama.Kesimpulannya,kami join snowboard itu bkanlah untk bermain snowboard sebagai tujuan utama.Tapi since da baya mahal2,lebih baik main sampai puas kan..walupun tidaklah segigih org lain yg main sampai lebam.hihi..

Disebabkan join trip itu dgn adanya si dia,rase sgt happy dapat main salji.Tgklah gamba2 yg ade ni ek.


Me in action.Tak dapat buat 's',buat 'z' tanpa jatuh pon merupakan kejayaan besar.haha

curam nih...




pemandangan dari atas mmg cantik

pose ala2 model.kat situ ade sungai.oh,dan salji kat situ nampak sedap sebab gebu2 lagi tak kena pijak2 ngn org.

gmba bersama mestilah ade..ihiii..


ade gamba kitorg wat snoman tp kt camera dorg.meh sini gmba meh.hihiiii

**esok new year.ade sebarang hasil tgkapan tak ek di harajuku/shibuya??tgguuu~~
**countdown untuk pulang ke malaysia.Balik kali ni,pressie akan ditumpukan pada keluarga En.Azmi sebab balik sebelum ni tak beli ape sgt untuk dorg.Jadi pada yg mengirim,mngkin tak dapat ditunaikan atas faktor kewangan,masa,dan sebagainya.
**target tabung 500yen penuh b4 bulan 3.yeehaa..


Friday, 25 December 2009

Thanks

Thanks dear for everythings~~

17/1 in memory~~keh3


Friday, 18 December 2009

Jangan mandi malam-malam!

AMARAN!
Marilah kita hentikan tabiat mandi malam bg sape2 yang suke mandi malam.Sbelum ni pernah je dgr pasal keburukan mandi malam2 ni tapi bile semalam housemateku si tikah kate saye mgkin x sihat batuk2 lame2 sbb salu mndi.Yela,rase macam kalo kol 8 ke 9 ke ok lagi.Takla malam sagt.Sebab takrifan saya mngenai keburukan mandi malam ni ialah apabila mndi kol 11 ke 12 ke.

Tapi salah tau saudara-saudari.

Kesan buruk mandi malam,malam tu maksudnye bermula dari waktu mangrib ye tuan-tuan dan puan-puan.Maknenye,kalo ikot waktu nihon ni,sekarang kol lepas 430 sape yg mandi2 lg x baeklah untuk kesihatan.

Kenape mandi malam x elok??haaa..sebabnye,bile kite mandi malam,air akan terkumpul sikit dalam paru-paru disebabkan oleh kondensasi wap air di dalam alveolus paru-paru.Makin kerap mandi malam,makin byk air terkumpul dalam paru-paru sampaila satu ketika,kita akan merasai simptom berikut:

  • tapak tangan lembab(sape yg tgnnye salu lembab tu laen citer la ye)
  • salu mengah2 dan penat
  • alah dgn sejuk.bile sejuk je mengah
  • tapak tgn dan ujung jari jadi biru atau kurang wana merah
Bile jadi cmni,mudahlah kite mndapat penyakit paru-paru berair.
Kadi tuan-tuan dan puan-puan,peringatan untuk diri sendiri juge,mandi sebelum maghrib.sonang citer.


Tuesday, 15 December 2009

Alzheimer????

Hari ni saya tak sihat.Seleseme dan demam dari semalam,plus batuk sejak 2 minggu lepas.
Jadi,xnk berlarutan sebab next week udah mau maen salji(ngehee),saya decide mau p klinik.Before ni asek telan ubat matsumoto kiyoshi jek.

Alzheimer
lzheimer’s disease is a brain disorder named for German physician Alois Alzheimer, who first described it in 1906. Scientists have learned a great deal about Alzheimer’s disease in the century since Dr. Alzheimer first drew attention to it. Today we know that Alzheimer’s:

  • Is a progressive and fatal brain disease.Causing memory loss and problems with thinking and behavior severe enough to affect work, lifelong hobbies or social life.
  • a general term for memory loss and other intellectual abilities serious enough to interfere with daily life.

Doc cakap saya ade alzheimer.GILO KO APO KO????Doc tu siap nk eje lg pekataan tu weii.Padahal saya dtg hospital sbb seseme ngn batuk je.Tau la ramai patient kt hospital tu nenek2 tua,tp x payahla tersassul2 kan..pehtu nk ckp english,tp x paham pon butir english die.last2,nihonggo no houga setsumei shite yoroshi desuka????

**hospital tu ialah sougou byouin.hohoho



perempuan dan cincin?

satu hari,seperti kbiasaannya pasangan kekasih itu berbual d telefon sebelum tidur.teman wanitanya yang comel itu teringat tntang satu artikel yg dibaca dan bercerita pada kekasihnya.

-abang,nk dgr satu cerite kelaka x?

-ape die?layan~~

-camni.wanita ni sepanjang hidup die akan menerima sekurang-kurangnya 6 rings(cincin).Pertama,time lelaki nk ngorat dapat friendship ring.Pastu,bile da bercintan cintun dapatla couple ring.Bile hubungan makin jauh,nk kawen plak.Dapatla merisik ring,engangement ring,ngn nikah's ring.Bila dah kawen..tu yg plg last kot dapat ring,iaitu...suffering!kah3..(gelak2)

-oooooo...lelaki pon dah kawen dapat gak.

-eh,dapat ek?ape die?

-kering!


kah3...gelak guling-guling.pandai loyar buruk ek die nih.kih3...

Wednesday, 9 December 2009

Untuk kekasih


As the sun shines the day
As the moon lights up the night
There’s a thousand reasons why
That my heart is yours

I love you

Abang,you are given full respect as i write this poem for u.hihi..:)



Inilah tanda2 org rindu family die

Sesetengah org susah nak luahkan perasaan sayang tu secara lisan.Saya pon macam tu jugak.Saya sebenarnya sayanggg amat ayah ngn mak saya.Tapi,jarang sekali nk ckp,"ayah,kakyong rindu ayah".takpun.."mak,kakyong sayang mak".Tapi,jauhh di sudut hati,saya sayang dan rindukan mereka.Harap2,mak dan ayah faham bile tibe2 saya akan call ke umah tiap2 malam berturut.Lain dari kebiasaanya 3 hari sekali baru call.

Kadang2 sampai mak ckp,"mak nk citer ape lg ye.mak da xde cite da ni" bile saya kerap sgt call.haha..

Jadi,itulah gunenye tulisan.Bagi org2 yang x dapat nk luahkan perasaan mnggunakan lisan itu.
Bulan ini wedding anniversary mak ngn ayah.
Rase2 macam nk buat sesuatu lah sempene annversary mak ngn ayah tu.
hihiiihiii~~~

td godek2 lappy,jmpe video nih.video adikku yg bongsu,si alia dipaksa oleh saya wat rehearseal untuk persembahan tadika die.Sekarang da beso pon die.da nk darjah 2 da..
ooo..mak,nak adik kecik lg mak.keh3..

video

Monday, 7 December 2009

Hello loser

You run away?
Then you're a loser.
A loser who wants the best but do the worst
A loser who breaks the promises
A loser who don't wants to face the failures
A loser who denying the past
A loser who runs away when they found their loserness

Hello loser,
Get lost!

Sunday, 6 December 2009

Hakikat manusia

Dah nama pun manusia.
Tak sesempurna mana.Memang takkan sempurna pun.
Kadang-kadang kita lalai.lalai terhadap diri sendiri,org sekeliling,hatta pencipta kita sndiri.

Dah nama pun manusia.
Sudah ditentukan ajalnya.
Dan semalam,peninggalannya menginsafkan daku.
Yang sering terlalai itu.

Al-Fatihah untuk opah.