iklan

Friday, 30 December 2011

Fiksyen 302

Yeay!!!
Tadi g MPH jumpe buku baru tulisan Ramlee Awang Murshid.
Tanpa Ragu-ragu aku terus sambar.

Aku rase aku leh abis bace sehari je nih..hehe

Tuesday, 27 December 2011

Ade stalker ke?????

Hai..dah lamee tak jenguk blog sendiri.Nuffnang pon same.Bile lah boleh claim dari nuffnang nih??huhuu.


Ade sape2 yang tgh cari2 profile ojai kt google keee?????
Kantoi!!!!hikhikhik




Sunday, 11 December 2011

Nak poei PD

Hai kenkawan..

minggu depan family aku nk dtg melawat aku.yela.baru pindah umah nih.lgpon cuti sekolah,bolehla bawak adik2 aku sekali.Dah alang-alang dorg dtg..aku pon ajakle dorg kunun2 nak main tepi pantai.plg dekat kt PD nun.

Tapi ntah mcm mane ntah,takyah g tepi pantai.nnt ujan lah apela..aku pon terussslah pikir nk p tiara beach resort.Ala..yang time kite sume kt JAD dulu,YPM ade bawak kite kan??igt tak?igt tak???Mule2 kalau nak g pantai,aku nk p booking yang gomen punye.tapi masuk2 je webpage die..mak aih,,sampai taun depan full org booking dah..Maklumlah,resort yang ade tu kene kongsi dengan 2.4juta org gomen lain.Kalau rate biase smpi 500lebih,tp utk org gomen dapat murah sesangat..tkpe2..nnt aku booking plak.

Google punye goole,dapatla aku sewe studio apartment.Best ke tak?nnt aku citer.La ni belom pegi lagi,takleh nk citer lebar panjang.hehehe..
Sape-sape yang plan nk p PD,nk stay kt aprtment die,lehla jenguk kt blog die..

>>>> http://tiarabeachresortpd.blogspot.com/ <<<<

Kalau nak lg murah,korg iklankan belog die ni kt twitter ke..fb ke..nnt die bg diskaun.hikhikhik...

Friday, 9 December 2011

Dermawan : Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary

Korang pernah dengar nama Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary tak???

Aku pernah dengar..tapi dengar gitu-gitu aje.tapi hari tu ramai pulak orang share video pasal tan sri ni kt facebook.Aku tengok dan aku rasa amat kagum.Aku,biasalah.kalau ade ape2 yang menarik minat aku,cepattt je google.

Ade blog pasal kisah die dari mule2 start bisnes sampailah berjaya.
KAT SINI

Tapi bile aku masuk satu blog ni...
KAT SINI

aku terkejut dengan komen2 yang blogger ni dapat hasil entry die pasal tan sri.
Anonymous Anonymous said...

saya atiqah. saya ada menyertai satu program Umrah & Lawatan ke Timur Tengah anjuran pihak universiti tempat saya menuntut. saya memerlukan sponsor untuk menyertai program ini. saya amat memerlukan tajaan dari pihak tan sri. boleh ke berikan saya no tel beliau atau alamat pejabat beliau untuk saya berurusan dengan beliau? saya memerlukan tajaan ini secepat mungkin atau saya terpaksa tarik diri dari program ini. pertolongan pihak tuan amat saya hargai. terima kasih.
haqitaurus_88@yahoo.com
012-5376076/0196348189


Blogger dzul_hz said...

assalammualaikum tan sri syed mokhtar al-bukhary..
saye dzulhazry bin zainal abidin dari gombak selangor..
saye memohon jase baik tan sri utk menghulurkan sedikit bantuan kewangn ke atas saye.saye sedang menuntut di multimedia college jalan semarak kuala lumpur..sekarang saye di semester ke2..jumlah yuran pengajian diploma saye brnilai RM14,800..saye brharap pihak tan sri dapat membantu saye utk saye mncapai kejayaan yg gemilang..respon dari tan sri amat di perlukan..
ni email saye dzul_hz@yahoo.com
akaun CIMB saye 12230074224524


Blogger HUSNAS said...

Assalualaikumwarohmatullahhiwabarokatul;Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi mengasihani,semoga tuan dan keluarga sentiasa dalam rahmat Allah yang Maha Kaya dan Maha Pemelihara;
Tuan...saya perniaga yang memerlukan modal sebanyak RM100 juta.Saya hendak pinjam dari tuan selama setahun sahaja.Selepas setahun Dengan Nama Allah dan Rasulullah,saya akan kembalikan semula RM100 juta itu berserta pembahagian keuntungan 50% untuk tuan dan 50% untuk saya.Kalau tuan yakin dengan janji Allah dan Rasul saya bersedia untuk ke pejabat tuan bersama dengan kertas kerja yang lengkap.INSYAALLAH segalanya akan berjaya dalam rahmat Allah.Aminnnn


Orang yang dok komen,yang meminta-minta bantuan ni..aku pulak yang rase berangin.Aku rase macam dorang ni mengambil kesempatan atas kebaikan Tan Sri ni.Memang die pemurah,tapi takkan bende simple pon sampai nak minta??Ok,let say nak baik pulih surau sekolah,mintak la sumbangan cikgu-cikgu,mak bapak student,dut PIBG sume tu.

Sponsor nak g rombongan uni pon nak mintak sumbangan????Ape ke hal nye???????Ko tak cukup duet nak p rombongan,tarik diri je la terus.ape masalahnye???Lagi,sponsor kt universiti.Siap ckp ade loan ptptn tapi tak cukup.Dah tau tak cukup jgnla spend duet tu pegi berlibur..Usaha la sikit..buat part time ke.Tak malu ke dorg ni mintak2..????

Tapi yang last sekali kt atas tu memang melampau la.Siap dengan nama Allah dan Rasul.Nak pinjam RM100juta.Seratus Juta Ringgit ko tau tak???Bukan 100 ringgit.Siap nak bayar dalam setahun je.Giler ke ape si Husnas tu??????????

Tapi,rata2 yang mintak sumbangan tu,aku rasa dorang patut malu.Tak malu ke meminta-minta??

Sepatutnye,kekayaan beliau yang diwarwakan tu jadi sumber inspirasi untuk kita-kita berusaha.Untuk dijadikan contoh,bahawa dengan modal sekecil2 mana pon kite still boleh berjaya.

p/s : berani dorg si pemohon sumbangan ni letak no fon kat public kan????

Thursday, 8 December 2011

Ombak Rindu

Hai..
Sape dah tengok filem Ombak Rindu????
dan..
sape yang dah penah bace novel Ombak Rindu tu?????
dan...
sape yang dah bace novel die pastu p tgk citer tu kt wayang????

aku dah bace dah novel die.dan semalam aku g tgk citer die kt wayang.
Tapi..
aku tak puas hati laa....
Sebab bile bace novel kan,aku rase lg mencarik-carik jiwa aku die punye konflik.sebab aku rase citer die lagi panjang.
Sebab aku rase ade satu part tu Izzah akan mati(sebenarnye tak mati,die hilang ingatan je) .Lepas tu aku rase si hero tu die tak cerai ngn Mila(lisa Surihani),dorg siap ade anak lg rasenye.

Aku kuar wayang je bising menyatakan ketakpuasan hati aku.Aku rase citer ni patot lebih panjang.Ni mcm skip2 je.Sampai aku kuar ayat mcm ko bace novel harry poter sampai abes tapi ade part yang die tak tunjuk..frust tak????

Rupenye,mmg aku yang salah.Ombak Rindu tu ade sambungan novel die rupenye.tajuk Cinta..Tiada Akhirnya..kat situlah part Izzah hilang ingatan tu.Mmg patutla aku rase citer tu tak cukup.Aku sendiri yang lupe aku da bace novel sambungan die.tula,banyak sangat bace novel.Sampai tak tau yang mane da bace,yang mane belom bace.hahaa..

Tapi!!!watak aeron aziz tu..mcm cepat sangat jd baik lah dalam citer tu.Padahal,kalau aku bace novel,aku rase die menjengkelkan,panas baran,ego,suke mengarah orang,bossy,tapi ensem.haha.
Maya Karin..tak bape sesuai kot jadi watak wanita kampung...

Alamak,aku membebel kalah pengkritik industri perfileman negara la pulak.Ok.aku stop.
Sape tak tgk lg,bolehla tgk.kalau malas,tggu je sape2 upload kt youtube.hahaa

Tuesday, 29 November 2011

Warren Buffet : hidup biar simple asalkan bahgie

Sape penah dengar name Warren Buffet ni??
Korang tau tak die ni orang kedua terkaya di dunia after Bill Gates pada taun 2009??? Tu pun lepas die dah dermakan sikit harte die.Kalau tak taun 2008 dulu die la paling kaya.

















Bile bace balik,kire macam ni bg kesedaran kt aku la.Orang kaye ni pon tak terhegeh2 nak beli barang branded,ni aku bile da rase duet banyak sikit je kt tangan da gatai nak beli itu ini.kalau dulu elok pakai pencuci muke safi,gatai nak try clinique lah,lancome lah,senang cite,tak pandang drugstore punye brand.sume nak yg kt counter je.tu baru mekap-mekap punye barang.henbeg lagi..da gatai2 target nak coach lah ape lah.kalau dulu elok je pakai no brand,beli kt tepi-tepi booth kt mydin ke giant ke.

tapi tula,berperang ngn napsu la nih.
napsu kate.'Takpe...sekaliii je belii...lagipun tahan lame kalau beli mahal-mahal"
akal kate . " Berjimat...duet lebih tu banyak bende berfaedah lain yang ko boleh buat.."

Jadi,ikut kate napsu ke..ikot kate akal??ihiks.



Monday, 21 November 2011

sian si oren...

pagi-pagi nak g keje..
dahla lif mcm tersenggut-senggut nak turun.stuck kt L1(seb bek kt L1 je),kene turun tangge satu tingkat je la lg..sampai kt si oren...
tada!!!

sian si oren kene block.takkan la aku pagi2 nak g keje da ayu2..pakai high heel sume nak tolak kerete ni kan.walaupun aku tak tau die tarik handbrek die ke tak.tp kalau die tak tarik pon,aku taknak tolak.tak ayu lansung buat perangai sorang2..

last2..naek ngn kawan sajelaaa..

aku rase pasni hari2 kete aku kene block kot.sbb aku nak pindah kt tmpt baru,parking die lagi teruk dari sini.huuuu~~~~~
ganbare!

Monday, 14 November 2011

Rampas-merampas ke?

Haiii....
Lately, aku ade beberape orang sekeliling aku yang 失恋(shi-tsu-ren : putus cinta).Perempuan ade,lelaki pun ade..
sebagai salah seorang gadis yang sedang menginjak dewasa (cewaahh ayat) daripada berjuta-juta wanita lagi kt luar nun..ape yang bakal aku lontarkan adalah salah satu opinion yang 'belum tentu betul dan belum tentu salah'..

most commonly used reason to break ialah kite tak sehaluan..
ataupun
ko gaduh-gaduh mcm nak gile sampai rase bnci taknak couple dah.

Cuma aku tak faham,mcm mane orang boleh menduakan kekasih hati memasing?

Contoh 1 :
A ni baik sangat,suke sgt tolong B..Ape-ape je kalau B ni mintak tolong,A mesti takkan hampakan die.Dari mule-mule berkawan jelah sampailah satu hari B sedar die dah jatuh hati dekat B..A ni terlampau baik untuk melukakan hati B, terpakselah menerima.
kesimpulan : baik sangat dengan opposite gender tidak digalakkan

Contoh 2 :
A dah tau F ade kekasih hati tapi die suke gak kt F ni.Ape die buat..add FB kekasih F,jd stalker jap sambil2 tu ngorat F,take care sikit2..amek hati sikit2.. Umpan mengene kalau F layan dan akhirnya F jadi milik A.yahooo!!
kesimpulan : hati-hati dengan perampas kalau tau kekasih korang tu suke melayan orang.

Contoh 3 :
A dah bertunang .Satu hari kene g kursus seminggu .Dalam dok berkursus tu rupenye ade pulak org crush dengan A....Q namenye, disebabkan jatuh hati pandang pertama dengan A, Q mulela langkah pertama.mule-msg2.pastu ajak makan same2...
kesimpulan : kalau ade orang ciri-ciri mcm nak ngorat korang..usah dilayan..takkanla taklet spot 'ayat-ayat memancing' kannn?????kih3..

banyak lg kot rasenye.tp penatlah pulak nak menulis.kih3..

tp tula.dlam banyak-banyak tu..aku paling marah kat perampas kot.yela..ko da tau org tu milik org..lagi mau cuba ka???
eh,tp yang dirampas pon aku marah gak..ko dah tau dalam hati dah ade seketul bunge/kumbang..lagi mau gatai2 ka????

Pade kawan-kawan yang tgh frust tu,jgn diikotkan hati sgt.
Believe me,ade hikmah semuanya tu...

"Boleh jadi kamu menyukai sesuatu padahal ianya buruk bagimu.dan boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ianya baik bagimu.Allah mengetahui sedangkan kamu tidak.."
-2:216-

Thursday, 10 November 2011

Dan aku pun makan dengan lajunyee.....

Kalau aku jadi bos nnt,aku taknak start meeting kol 12.Kalau aku yakin takkan drag before lunch hour,aku proceed.tp kalau rase2 mcm banyak cengkadak nye naiyou meeting tu,kompem aku buat after lunch.

Sbb aku tau,ade orang yang akan mengagau kelaparan tgk jam 'alamak, dah kol 1 lbih", "alamak,dah kol 2 aku tak makan hape pon lg".

mungkin lah..

atau takde lansung.sbb aku tgk asyik aku je makan on time.kah3...

Sunday, 30 October 2011

Jus Apokat

burpp..alhamdulillah..
sedapnye makan hari ni.hari ni tak buat ape,ただの日々の家事をしてて、お菓子を食べて、おいしい料理を作って、また食べてthe rest..のんびりしています~~

ok...penah minum jus apokat(ke alpokat ye?) tak???
atau kalau nak lebih sedap sikit namenye,jus avocado??

aku asyik dgr org kate sedap je.hari tu baru dapat minum.kt Asiari Restaurant,SACC S.Alam nun.
die serve jus tu dengan kacang merah,tp aku request buang kacang merah,mcm tak sedap je kalau campur.nk jus jee..seb bek die mau layan permintaan aku..
komen aku??

Memanggggggggg sedaappp gileeerrrr jus nihhhhh!!!
Tak sia-sia aku mencube.rase die macam lemak-lemak tp tak berape manis.ちょどいいdie punye manis.dahle pekat.dah macam smoothie die bg kt aku.puas hati lah.

bile aku ckp sedap,kawan aku tak abis2 cakap pasal kebaikan avocado nih.macam promoter lak
.cakap boleh sejukkan badan lah.untuk kesuburan lah,untuk elakkan stroke lah,kurang kolestrol,antioksida sbb ade Glutathione.Ishk banyak lg lah.
Yang antioksida tu aku paling minat.sbb kandungan yang ade
Glutathione ni elok untuk mencerahkan kulit.maklumlah..kulit muke aku da naik jeragat..fufufuffuu...

aku rase aku nak memartabatkan jus avokado ni sebagai jus kegemaran aku ganti jus karot susu yang selame ni menjuarai carta.haha

haaa..sape lg yang mempunyai citarasa yang same ngan aku angkat tangan!!

Friday, 28 October 2011

I..I love you like a love song baby!

I,I love you like a love song baby!
I,I love you like a love song baby!
I,I love you like a love song bey..beh!

And i keep hittin'
repeat,peat,peat,peat,peat...

suke giler lagu ni skarang.bile dgr rase trus mcm nak lompat2 buat aerobik.
hikhikhik.

Thursday, 27 October 2011

Kebuluq

Tolong...tolong..aku tak pecayeee!!
tolong..aku tak tau nak lepas kt sape nih.tgh dalam perasaan shocked+sedih+bengang pon ado.
aku tak paham la ade segelintir manusia ni main tarammm je makan.
wehh..ko tak pikir ke sebelum makan tu,makanan tu hak sape??tak rase nak tanye tuan punye rumah dulu ke???tak malu kee????
kot ye pon lapar,mane manner ko??
sampai licinn ko kejekan.
aku smpi2 bilik meeting tgk abes korang kejekan ,padahal makanan tu untuk org yang dtg meeting tu weehhh...!!korang takde kene mengene tulun la jangan main bedal je wehhh...

hoh.sedeh!

Sunday, 23 October 2011

gastrik ke??

Dulu aku ade gastrik.Last time aku kene mase aku darjah berape ntah..Aku igt lg.time tu ayah aku tgh buat keje menaip die malam2...aku mmg takleh tido.Aku ni kalau sakit jarang nak mengadu.Last2 aku nangis sorang2 dalam bilik sampaila ayah aku terdengar then barulaa kitorg g jumpe dokter.Time tu aku tak paham sangat bile docter ckp gastrik.N lepas tu jugak aku tak penah kene da sakit perut yang amat dasat mcm tu lg.Sakit woooo..rase mcm baring pon mengerekot tahan sakit tu.

Lepas tu 2-3 hari ni aku asyik sakit perut.aku da risau da ni.memulas.rase mcam satu pusingan tajam dalam perut yang tgh cucuk-cucuk.lepas tu aku pon da lupe ni sakit gastrik yang mcm dulu tu ke ape eh?Mmg kebelakangan ni makan aku ni da tak teratur.lunch terlepas,malam mkn lebih kurang je.

Biasenye kalau org gastrik..ni common symptom yang dorg rase.:

  • sakit(burning/gnawing) antara pusat dan dada.selalunye kat bahagian bawah rusuk kiri.
  • masalah pencernaan yang biasanya melibatkan rasa terbakar (burning) kt tgh dada.
  • Selalu sendawa / sedu
  • sakit kepala/pening
  • letih/pucat
  • tahap kritikal - muntah darah, najis warne hitam/ mengandungi darah merah gelap.
source:http://gastricsymptoms.info/

ok,semua symptom da ade.kene makan ubat.dan makan properly.
seb bek hari ni da sehat sikit.nak masak nasik ayam lah..

Thursday, 20 October 2011

Lain kali...

Kalau bos tnye cmne progress, jgn bangge sangat nak ckp
'okey,setakat ni sume takde masalah punye lah..akan habis sebelum tamat kontrak,blablabla.." dengan harapan ko da capai kpi berbeza dgn rakan seperjuangan yang terpaksa drag n delay.dan dgn harapan bolehlah bercuti lepas tu..

Sebab kemungkinan besar bos akan bersuara kembali..

"Oooo.lepas ni bolehla saye assign kan awak keje yang pasai O&G tu plak"

kahkahkahkah

padan muke,kan da takut nak mintak cuti!

Tuesday, 11 October 2011

ganbatte

*quick update*

ganbatte untuk 2 minggu lagi.lepas 2 minggu aku nak cuti meraikan kejayaan.keh3..
weehoo..!!

Wednesday, 5 October 2011

sushi

Gara-gara ini,hana punye pasai...aku terus terase nak makan sushi.



oh ,えびのあぶり寿司
食べたく食べたくてたまらないんだもん。


my all time favourite.abura ebi sushi.
source : google


Tuesday, 4 October 2011

Ralit

Hanya dari satu official photographer ni punye website, aku TERhabiskan masa yang agak lame browsing gambar wedding and makeup by other various websites n blogs.

Ah,ralit,ralit.



one of my fav. pic : from dygital syndicate's facebook





p/s : jgn buat spekulasi.aku tarikh pun takde lagi.hikhikhik

Tuesday, 27 September 2011

Halal dan haram

Hai kenkawannn...

Aku rase semuaaa org tau yang bab! dan arak tu dan unsur mereka haram dimakan dan diminum.Macam tu jugaklah dengan makan binatang yang tidak disembelih mengikut syarak.

Bila orang tau aku pernah belajar kat jepun,sebuah negara yang mmg terkenal dgn budaya nomikai(minum-minum lah ape lagi),yang buta-niku(daging bab!)mnjadi santapan istimewa di mana-mana,maka terbitlah banyak persoalan dari mereka seperti :
- senang ke cari makanan halal?
- kat kedai die boleh makan ke?
- walaupun makan seafood kt kedai,confirm ke kuali,pinggan die tak cmpur ngn mknn yang harem tersebut?
- sedare i dulu 6 bulan p jepun,die makan sardin n megi jek tauu!! -ini ayat penyata

Okey, mereka prihatin.Baguslah macam tu.Concern.

Tapi kadang-kadang kite lupe...makan makanan yang bukan hak kite jugak adalah haram...walaupun makanan tu ayam yang telah disembelih mengikut syarak,buah-buahan ke,roti ke,ia tetap haram selagi ia bukan hak kita apatah lagi pakai makan je tak tau sape yang punye.

Macam tu jugak makanan dari sumber yang haram pon jatuh haram gak.amik rasuah ke,makan harta anak yatim ke,duet menang judi ke,duet tu beli makanan,pstu bg anak bini makan.haram jugak.

Kan?

-----update sikit lagi ---
aku rase ape aku nak sampaikan tak bape sampailah.yang sebenanye aku nak ckp yang makanan haram tu tak semestinye dalam bentuk bab! dan arak tu je sbb ramai sgt yang tanye kt aku jepun tu senang ke nak dapat makan halal??Lepas tu bile aku terangkan balik senang je makan,makanlah seafood aje,kite cek nyuukazai gelatin semua tu tp mcm tetap dipandang seolah-olah aku ni da makan buta-niku tu bermangkuk-mangkuk lah.
Padahal kalau pikir balik bnde halal haram ni sekeliling kite je.Kalau ko makan roti canai ngan teh tarik kt kedai mamak lepas tu tak cukup seposen nak bayar makanan,pastu mamak tu insist nk ko bayar seposen tu jugak,ko blah je cmtu tak baya seposen,jatuhlah haram..tp ko tak sedar sbb makanan tu bukannye bab1 pon,xdela jijik sgt rase masuk anak tekak tu kan..walaupun seposen,hukumnye same je mcm ko makan bab! n arak tu.ngeh3...

Wednesday, 21 September 2011

have u ever google-ed yourself?

aku teringat time kt kenkyu dulu,dorang penah main-main google name sesama dorang.tgk ape hasil yang keluar,aku try kali tu takde ape yang menarek pon keluar,lgpon yang keluar sumenye takde kaitan ngan aku.

Sekarang selepas beberapa taun,aku dah keje,jumpe ngn orang tu,jumpe ngn org ni...kadang-kadang aku google gak name org tu sbb aku tau,keje aku mmg akan jumpe org yang bukan calang-calang..Bile dah google,barulaaa tau,oh,die ni vice president kt board blabla,oh,die ni pernah present kt asia conference blabla,oh,ade IR rupenye kt name die (sbb kt surat aku tak tau,aku boh 'en' je.database ni pon satu,kalau org tu IR ke,dr ke,.cube la finalize bebetoi.hapdate sikit ler....)

Jadi,aku pon nak mencube naseb mau mengoogle diri sndirik.mari kite lihat ape yang keluarrr!!







naseb baek tak keluar gosip-gosip panas ke ape ke..yang keluar hanyalah laman web berimej bersih.kih3..tp rase terkejut lak aku,aku punye paper gaiyou time happyou kt ieice dulu kt google.ihik..adelah lah tande.yang lain sume tak menarek.hanya laman sosial punye.bluek.



ini tak paham. どうして私の写真を出てこないの?その代わりに友達の写真??

Sunday, 11 September 2011

Kematian Tom

Tom anak Yen.Kitorang bela die dari die lahir lg lah.
Semua orang dalam rumah aku sayangkan Tom.Aku sorang je kot yang malas nak layankan Tom.Tak sukela bile nak tgk tv Tom kaco,nak makan Tom kaco,nak bace paper pon Tom kaco..
Adik-adik aku sayang Tom giler2.Bukannye darah daging pon.Kalau dengan Tom dorg sanggup beralah ape2 aje. Padahal kalau dengan adek beradek sendiri,cekelat seposen pon berkire.Adik aku yang paling obses dengan kucing (oh,Tom adalah seekor kucing ye kawan-kawan) namenye Alif.

Dulu ade pernah satu hari ade lambakan kucing kt umah kitorg.sampai ade org letak anak kucing dalam kotak,lepas tu tggalkan kt depan umah kitorg.kitorg pon nak buang la gak kucing2 yang berlmbak kt umah,adik aku yang alif tu menangis meraung-raung mcm sakit sangat je xnk buang kucing.Last-last mak aku ngn adik aku yang lain pegiii balik cari kucing yang dah dibuang tu.

Ok,kembali pada Tom.


Sampaila satu hari, 5 Syawal yang lepas.Pagi-pagi lg Tom ditemui tak bernyawa.Semua orang dalam rumah kelam kabut,kecoh pasal Tom.Aku je rileks lg dok depan tv makan kuih simpul.aku buat tak tau jela.....

Waktu aku kt dapur tgh nak masak tghari,aku dgr la adik aku yang kecik-kecik tu dok tanye-tanye ejaan jawi name Tom.aku bolayannn je lagi..Malas nak pikir pasal Tom tuh.Rupe-rupenye...iniii keje adik-adik aku...



Bertuah punye budak.

Tuesday, 6 September 2011

Musim kawen-kawen

Sana sini orang kawen.
Bagus jugak buat bulan syawal nih.Sambil beraye,orang pon ramai yang cuti.Tapi jammed tu yang tak laratnye..:(

Balik kampung pon org tanye aku bile nak menikoh?bile jawab lambat lg,mulelah keluar ayat macam aku ni tgh sedih -sabar la..ade jodoh tak kemana..
padahal aku rileks(yeke??) lagi -aku baru nak masuk 24 kot.ngeheheee..

Jadi raye taun ni,ade 2 orang kawan yang rapat ngn aku akan kawen.

1) Atie Atie ni same sekolah kat seratas dulu. Dahle pandai, baek,lemah lembut,sore sedap lak tu.Mmg idaman malaya.kih3..Ingat lagi time form 1 dulu nangis secare beramai-ramai kt dalam dorm.konon homesick la.Padahall,tu cume jangkitan aje.tgk sorang nangis,mulela kumpul tengah2 dorm nangis ramai-ramai.lawak lah.
Lepas tu,satu dorm record suare nyanyi lagu 'lalat-lalat yang kotor,kuman-kuman yang nakal', lepas tu suruh akak senior pasang bg satu asrama dengar.ya Allah..bile kenangkan balik,lawak dan agak budusnye perangai kitoranggggg..
Inila 1st time aku jumpe dak sekolah lepas grad.Last aku jmpe b4 g nihon,wktu 1st year kt JAD rasenye..Masing-masing dah dewase gilerr...sembang pasal plan nak kawen lah apela open je.Kalau dulu,nak sembang pasai pakwe pon nak cover.=p


Ini Beb.Dielah ketua nyanyi lagu 'lalat-lalat yang kotor,kuman-kuman yang nakal'



Yang sempat di snap.yang ramai2 punye gmba tak ado..alahai rindunye

2) Cik Dila

Majlis die ujung mggu ni.will update gmbo later.:)

3) MISS A Ajigiji

heeheee..

4) Sape nak list yang no.4 ni????angkat tangan!!

Dan sebenarnya..

Aku cuti..semalam
dan hari ni.

Tapi dari semalam henset aku asyik berdering.org sana sini call.tnya itu n ini.
Dan hari ni,bangun pagi-pagi lagi.

terus off henset.

yessszzaa!

Thursday, 18 August 2011

Hati Kering

Kadang-kadang aku rase,org hati kering ni,orang-orang yang berjaya dapatkan ape yang die nak.Success lah kirenye.

Satu contoh.

satu hari pegi bazar.Memang aku da lame nak beli karipap panas nih.Sbb by the time aku dtg bazar je,msti org ramai2 bebaris beli karipap die.padahal die jual karipap je.kuih lain xde pon.ade karipap sardin,daging ngn ayam.
Ok,aku bukan nak ckp psal kejayaan penjual kuih tu,tp aku nak ckp psal sorng akak ni.
aku elokk je berbaris.kat belakang aku pon adelah org berbaris.panjang la gak...

tgh2 berbaris tu,ade lori nk lalu (sbb aku dtg awal bazar,adelah lg peniaga yg dok angkut barang dorg,sbb tu ade lori /kereta yang lalu lg kt laluan org beli tu)..
Dah lori nak lalu kan..jd yang berbaris kt belakang-belakang ni bagila laluan,ke depan sikit,himpit2 sikit la...
Tapi..si akak hati kering ni...elokkkkkkkkkkk je ke depan aku,lori dah lepas pon die maintain dok depan aku.aku perasan die brbaris selang seorang kt belakang aku b4 ni.maknenye die da potong barisan 2 orang..
Aku taknak mengalah.

Aku p depan berdiri sebelah.betul2..sebelah akak ni.Aku buat-buat toleh tgk muke die.
Die buat tak paham.
orait..orait....
aku pon himpit2 kan diri smpi aku dapat barisan aku semula.
tp die still blakang aku la.akak yang mulenye asal kt belakang aku jd belakng die.Ish.aku tak boleh tgk sebarang penganiayaan berlaku.Aku toleh belakang pulak.tgk kot2 akak yang mule belakang aku tu.tp die mcm pasrah je...

tgk,dengan kekeringan hati yang die ade,die da skip sorg time berbaris..
Puasa-puasa ni,tak patut betol amek kesempatan.hoh.


Sunday, 24 July 2011

Falling in Love

Once in a lifetime
And your sweep took off your feet
And everything I’ve touched
Dissolve itself before my eyes

You’re taking me higher
When I hear you speak to me
This is so familiar but I’m caught up in this fantasy,

Now I can’t seem to find myself
Oh, I can’t seem to give up my mind
Oh, I keep falling I’m falling and I can’t stop falling
I’m falling in love with you

When I look into your eyes
I see your love that comforts me
Every now when I go to sleep
I wait to see you in my dream

You’re taking me higher
When I hear you speak to me
I’m trying to tell you that I will never won’t to let you go

Now I can’t seem to find myself
Oh, I can’t seem to give up my mind
Oh, I keep falling I’m falling and I can’t stop falling
I’m falling in love with you

Over and over again because I’ll let my mind
You give me something in you to believe in
Come to take me away

Now I can’t seem to find myself
Oh, I can’t seem to give up my mind
Oh, I keep falling I’m falling and I can’t stop falling
I’m falling in love with you

Now I can’t seem to find myself
Oh, I can’t seem to give up my mind
Oh, I keep falling I’m falling and I can’t stop falling
I’m falling in love with you

I’m falling in love
I’m falling in love
I’m falling in love with you


p/s: i keep falling n falling in love wit u..ihiks.

Saturday, 23 July 2011

Fikir positip

Sedang kite berjalan-jalan...
Tibe-tibe pap!ade sesuatu jatuh kat atas kepale kite.
Takdela keras mane,xdela sakit pun..
Bile raba-raba kt rambut,
Tahiii!!!!!!!

Tengok atas,cis!Burung rupenye...
Kuang asam punye burung.Takde tempat lain ke nak buang???Cil#k#,s*it,
Segala macam sumpah seranah.
..
.
.
.
.
.
.
Kalau orang yang fikir positif,ape yang akan die bebel????
???
???
???
???
???
???
???
???
???
???????????
??????????
?????????
????????
???????
??????
?????
???
??
?

Syukur...nasib baik lembu tak boleh terbang....
(^^)y

Sunday, 10 July 2011

Penjual yang membuatku rase tertipu!

Aku ingat lg..time aku kecik2 dulu.

Ade satu musim tu kan,selalu ade orang datang rumah konon2 syarikat dorang ade buat promotion n cabutan bertuah mcm main gores dan menang lah, pilih2 kad lah.banyak kali la menang,ade skali dapat kete,ade sekali tu dapat duet...

la ni aku pon terkene.hari tu jalan kt mall.kene tarik konon2 die bg paper bag free.aku rembat jela amek.maklumlah,sabtu kt plastic-free-day.tp rupenye dalam aku dok nak rembat tu die tarik tgn aku.kate nak buat survey.aku pon layan jela...sian lak kt dak tu pon..

tp aku pelik.sbb die tak bg aku isi sekali borg survey tu.die nak tulis kan.lepas tu banyak la die tanye.dalam mase die smbang2 tu die selit2 la promote barang die.aku time die promote tu mcm masuk telinge kanan kuar telinge kiri.lepa tu jeng jeng jenggg...

inilah mase dinantikan.
selepas 20 tahun berlalu,peristiwe tersebut berulang lg.sekrang turn aku pulak kene pilih kad,n tgk apekah hadiah yang bakal aku dapat.kali ni die bagi kad baucer.dulu aku tgk mak aku je cabut kad kt amoi yang dtg umah,sekarang turn aku.hehe..

aku pon pilih aaaa..gaye malas2..aku cakap malas la nak bukak.ko bukak la,kate aku pade budak yang dok pulun promote tu.

die bukak,sambil mate terjegil,dan paggil rakan2 die.semuanya macam meraikan kejayaan aku.serius.aku nampak mereka sgt berlakon.aku dapat 2 hadiah percuma barangan eletrik dorang harge 6k.Budak tu ade da siap keluarkan kotak,soh aku angkut.Tapi aku tak teruje.Sebab obvious sgt lakonan dorang.Aku rase,aik,aku yang menang,apsal korang yang beriye.?

Penipuan terbongkar.

hadiah boleh di redeem kalau aku gune baucer dorang n beli ape2 peralatan letrik dorang.aku tgk harge barang dorang kt katalog.paling murah adelah 5k...baucer yang aku dapat???50 hengget aje.No way.5k tu aku leh buat macam2 lg.jd aku dgn segala hormatnye menolak mentah2 hadiah tu..bluekk.

kawan-kawan,

ni aku nak bg tips sikit lah kalau nak elakkan atau nak lari dr penjual mcm ni..

1) Kalo ko keje engineer,jgn mengaku
kalo ko keje dokter,jgn ngaku
kalo ko keje cikgu,pooonnnnn jgn ngaku.kalau boleh ko ckp aaaa keje yang bg korang rse komann sekali.sbb dorang akan point pade customer yang ofkos berduet.

2)Jgn reveal details korang pade dorang sewenang-wenangnye.survey tu nnt biasela akan tanye income,akan tanye perbelanjaan korang time shopping,.jgn reveal yang sebanr.bg plg rendah.lepas tu msti dorang tak pulun nak promote kt korang.al maklumlah...tak mampu...hukhukhuk

3)Jgn buat muke teruje.buat muke rilekkksss...ataupun buat muke tak heran..buat muke-hek elehhh..ni je ke bnde nye????

4) general knowledge amat penting.ambik tau gak pasal MLM ke ape ke...macam satu hari tu aku kene tarik untuk promote penapis air amende ntah.aku malas nak layan,aku cakap skrg tgh gune brand lain.kebetulan aku igt iklan sheila majid tu,aku terus cakap Diamond Energy Water!
tp org begini takkan mudah putus asa.die akan provoke dgn,
berape u bayar bulan-bulan?
guarantee die bape lame?

kalau korang blur nak jawab,tak tau nak jawab.terus terang ckp tak tau.cakap orang lain yang bayarkan,saye gune aje.hahahahaha

-----------------------------------------------------------------------------------------------

OK,korang ade tak pengalaman kene tarik dgn penjual niii???how u handle meh??Tell me,tell me.

Friday, 8 July 2011

Doa kalau anda tension

Anda stress ????

Anda sedih ??????

Gundah gulana?????

Ini obatnya..

اللهُمَّ إِنِّي عَبْدُكَ ، وَ ابْنُ عَبْدِكَ ،وَ وَ ابْنُ أَمَتِكَ ،

نَاصِيَتِي بِيَدِكَ ، مَاضٍ فِيَّ حُكْمُكَ عَدْلٌ فِيَّ قَضَاؤُكَ ،

أَسْأَلُكَ بِكُلِّ اسْمٍ هُوَ لَكَ سَمَّيْتَ بِهِ نَفْسَكَ ، أَوْ أنْزَلْتَهُ فِي كِتَابِكَ ،

أَوْ عَلَّمْتَهُ أَحَداً مِنْ خَلْقِكَ ، أَوِ اسْتَأْثَرْتَ بِهِ فِي عِلْمِ اْلغَيْبِ عِنْدَكَ ،

أنْ تَجْعَلَ القُرْآنَ رَبِيعَ قَلْبِي،وَ نُوْرَ صَدْرِي ،

وَجَلاءَ حُزْنِي ، وَذَهَابَ هَمِّي


Maksudnya :
"Ya Allah, sesungguhnya aku adalah hambaMu, anak hambaMu (lelaki) dan anak hambaMu (perempuan) . Ubun-ubunku dalam gengamanMu, hukumanMu berlalu kepadaku, Qada’ ( keputusan ) Mu kepadaku adalah adil, aku mohon kepadamu dengan setiap nama yang telah engkau berikan untuk diriMu, atau yang Engkau turunkan dalam kitabMu, atau yang Engkau ajarkan kepada seseorang dari makhlukMu atau yang engkau simpankan dalam perbendaharan ghaib dari ilmuMu, agar Engkau jadikan al-Quran sebagai penyejuk hatiku , cahaya dadaku, pelenyap dukaku dan penghilang kesedihanku”.

Sesiapa ditimpa perasaan sedih dan duka , maka hendaklah dia berdoa dengan apa yang dianjurkan oleh Nabi saw ini . Tatkala Nabi saw selesai mengajar doa ini, seorang sahabat bertanya kepada baginda saw : Wahai Rasulullah , orang yang lemah adalah orang yang meninggalkan doa ini ? Jawab baginda saw Ya ! sebab itu bacalah olehmu doa ini dan ajarkanlah ia . Sesiapa yang yang membacanya menurut apa yang tersebut itu nescaya Allah swt akan menghilangkan dukacitanya dan memanjangkan perasaan senangnya.

Sekadar berkongsi..sebab aku tau ramai yang stress ngn ronbun,happyou dan juge keje.ngeh3..(^^)

Tuesday, 5 July 2011

Makin dewasa makin.????

Aku perasan banyak perkara baru-baru ni.
Banyaklah perkara yang bagi aku kesedaran.

Contohnya,aku tau n sedar,aku tak boleh nak berbaik sgt dgn certain golongan ni walaupun pada mulenye, aku boleh get along ngan mereka.Dan mereka pernah memberi info pada aku yang macam mane perangai orang tu n org ni.Tapi time tu aku tak bape kenal sgt.Tak kenal maka tak cinta.heheh..
Sekarang ni dah kenal,dah tau lah sape sebenarnye perangai die camni dan camtu.Hurm...

aku paham,orang yang lebih tue pade kite ni,ego die lebih sikit dari kite.Maklumlah,mereka kan lebih makan garam dari kite..Tapi ego yang melampau ni tak bagus.Mereka tak dgr cakap kite.Yang diorang tahu complain,complain dan complain pasal pihak atasan,bile kite bagi solution,die tak dgr.Tapi ni sesetengah orang jela...

Aku rase,aku mmg kene bersikap berkecuali dari semua segi.Aku tak nak klik dgn satu-satu pihak je.Aku tau kat mane-mane tmpt pon msti ade klik.urgh,bnci tau klik2 ni.Aku nak ikot style kak n*** lah, die mmg da tau ade klik2 ni tp mmg x join mane2 pon.keje setel,hati senang.hehehe..

Ini baru hal orang bawah,orang atasan pon ade kerenahnye.Tak taulah ape nak jadi dgn sume orang ni.
Aku harap aku takdelah jadi yang buruk2 tu.Biarlah yang baik2 je aku amik.Aku nagn raakan sebaya aku tak kira la pangkat ape pon kt sini,sumenye berpikiran yang same.tak tau ape nak jd pakcik n makcik kt sini.(TT)

Makin dewasa,mestilah makin matang.Takde klik2,xde gaduh2,xde kroni2,xde masam muke, xde nak cari pasal.macam budak2.Ini tak,makin tua makin.....????????????????????(isi tempat kosong)

Thursday, 30 June 2011

PA

Bukan PA System

Bukan singkatan PApa

Bukan parapappaPA dalam iklan mekdoneld tu.

Tapi personal assistant!

Monday, 13 June 2011

perempuan cantekk!

Aku suke tengok perempuan cantek.
Kalo ade pompuan cun ke,atau penampilan die menarek ke yang aku nampak or featured dalam majalah,.aku akan tgk n telek2 lah.

Cop!
Bukan aku nak kate aku ni minat same jenis.Aku waras lagi okeyy.

Cume aku suke.kagum.
flawless nye muke dak tu..
lawanye mate.cmne die mekap cmtu.
oo..die pakai baju stail cmtu,cun lah.

ooo..ikat lilit tudung cmtu..

Rupenye aku bukan keseorangan..member ofis aku pon dok cakap pasal tabiat kawan die yang same mcm aku.

Yess!!kirenye bnde ni normallah.bukan aku sorang je.

tapi kebanyakan yang akan aku notice dulu adalah muke.bab pakaian die aku lantak p dulu.sebab kadang-kadang kalo muke dah cun pakai tudung selebet camne pon (hana tajima style khususnya),tp sebab muke dah cun terus transform jd sorang yang stylo.

Ade tak dak perempuan lain yang ade tabiat mcm aku jugak? (ni dikire tabiat ke?)
anggaplah ni hobi,bukan sebagai cita-cita nk jd lesb***.kih3..

kalau dalam dunia blog,ramaii sgt bloggers cun yang aku suke bace blog dorang.sbb kt blog dorang nnt mesti ade tepek gmba cun2 dorang,n mesti ade beauty /makeup tips dorang letak.
contoh paling senang la....

Hanis Zalikha
Stylo kan die??

lagi..lagi...hahhhh!!

Fatin Liyana
Dahla doktor,cantek bergaye lak tu

lagi..lagi....
Puan Ain (congratz for your wedding!)
ayu,muke mix arab camtu...

Ish..ramai sebenanye...

Panjang nak list kan rasenye.Korang2 ade ke jugakkkk cam aku??sile angkat tangan anda!hehehe

p/s:lepas tu ade orang tu bising kate aku selebet g keje.busuk tol org tu.die yang soh aku selebet.kang cun sangat kang susah lak.,padan muke.hikhik.dahle curik2 tgk kt fb orang je.busukkkk!!!:P

demit

Hapelaaaa..
Janji tak ditepati lansung.Igt eden ngn bos-bos eden ni takdo kojo ke apo?Dok mengadap nak meeting ngn kome aje.La ni eden da set up nak bincang,sile la bg feedback.ponah dongar istilah RVSP ke idok?Dah 2 kali tau tak kome x datang meeting nih.Dok sonyapp jah.Aku yang client korang pulak terhegeh-hegeh.Call2 tak dapek.Ape korang nak buat bisness ke ape cenggini?

Adeh,tergeliat mulut.

Dahlah.penat nak melayan.

makan lagi baek.

kui3...

Saturday, 4 June 2011

hai

hari ni chouuuuuuuu--tsukareta!
nak berehat goro-goro di rumah sajelah.yeehaa!

Friday, 20 May 2011

Aduhai...

Pagi tadi ade meeting.Lepas tu,sbb ramai dari company luar,n masing2 dah di attach company mane kitorang kene jage,aku adela tukar-tukar fon number ngn wakil2 company tu..

tuptup..td tgh lunch,ade org call..Keluar no name En. X
Dalam hati aku,aik,cepatnyee ade org call.nak tnye ape la lg nih.

Call 1 : Hello,assalamualaikum,boleh cakap dgn cik Norasmiza?
Aku : Ye,ye..saye cakap.kenape ye?
Call1 : Cmni cik,saye nak tnye sikit.
Aku : Ok..
Call 1 : Saye nak mintak keje lah.
Aku : diam.terkesima.tapi jawab jugak: kenape ye?
Call 1 : Saya ade mintak keje pegawai perubatan tapi tak dapatlah.
Aku : Errr..kalau mintak keje bukan kt saye ni encik..
Call 1 : Eh yeke?kenape plak
Aku : Diam
Call 1 : Hahahahahaaaaa....ni ayahlaaaaaaaahhhh

AYAHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
terus bising gelak ketawa kt kedai makan tu.hadoiii...ni salah aku la ni.Hari tu ayah miscall no baru die aku tak save.Hari ni terus salah save terbalik ngn no orang lain dah.haha

Salah satu bende yang buat mengantuk

Pernah jumpe tak,orang yang bile die cakappp je ngn kite,kite rase ngntuk.
Bile die keluar suareee je kite mengantuk.Aku jumpe sorang.
Korang tak pernah kot.Aku je kot rase mcm ni.
Bile orang tu bercakap je,aku ngntuk.Tak kire ape naiyou percakapan die sekalipun.
Mungkin semua naiyou die aku xde kyoumi?
Mungkin suare die?
Mungkin intonasi percakapn die?
Bile die start bercakap,mate aku start layu,lepas tu mcm dah mamai-mamai,last2 aku dgr sore die macam angin lalu yang buat aku nak tido.

Dasyat kan?

Penyakit apelah aku nih..

Ntah2 aku yang mmg kuat tido.aishhh..

Wednesday, 11 May 2011

Sekinchan Ikan Bakar

Pagi tadi,bukak tivi tgk Selamat Pagi Malaysia.Wardina semangat promote satu kedai ikan bakar.Sekinchan Ikan Bakar namenye.Cara die promote,buat kecur air liur aku je.

Tapi,maaplah.Saya dah pergi sekali .Aku pergi yang branch die dekat area bangi/kajang tu.Dan tak bercadang nak pergi untuk kedua kalinya pun.

  • Harga = mahal
bayangkan sekor ikan kembong die leh ambek sampai 8ringgit.
  • Kesedapan = Tak sedap
Ya ampun...ikan tu macam die rebus je lepas tu letak kuah die.Kuah die mmg tak sedap.
source:google (mcm ni bentuk rupe ikan bakar tu)

Ok fine.makan jela...lepas tu tgk org meja sebelah oder kerang bakar.Ya ampun...kerang bakar die,tanpa dikupas die dok curah je kuah die atas cengkerang tu.Orang tu pon mcm serba salah je nak makan ke tak kerang tu.Dahla ciput je.

Kesimpulannye,jgn tertipu sangat.Igtkan bile advertise dekat tv lah apelah,sedap sgt ke?Lagi sedap ikan bakar kt kedai kecik2 tu je..

Menyesal.

Cube korang pergi pulak n review kat aku plak.Mane tau kot2 branch ni je x sedap ke..cmne?

Monday, 9 May 2011

Jom ke Melaka pulak!

Haii...
Minggu ni aku nak p berkampung kt melake pulak.naseb baek dorang tak buat kat janda baek ke,tmpat jaoh-jaoh ke..x berani aku nak drive..:(

Yess..cmpor minggu ni da nak sebulan aku tak berkampung kt opis.2 minggu buat penilaian,seminggu ade event,seminggu ni ade bengkel pulak.

Tempat kat melake da strategik da.senang nak berjalan-jalan.Tapi xde geng la..x syoklah.opismate yang g skali tu lelaki.cannot,cannot..nnt mengundang kontrobersi pulak.sape-sape gurls yang free minggu ni????jomlaaaa temankan aku kt melake.siang aku p keje,malam kite p bejalan...penginapan ditanggung beres.ngeh3...

Oh ye...kebelakangan ni panas lah..korang tak rase ke?Dan tambah kepanasan hati lagi,lif apartmen aku rosak!aku kene naik turun dari tingkat 8 .Terbaik!Tak payah eksersais dah pasni.guguuuguuu..

Saturday, 7 May 2011

Selamat Haghi Pekegheje

Haiii..pehnatttttttt..
Bape hari ni aku dok ulang alik p stadium bukit jalil .maklumlah,aku kan gomen,under kementerian sumber lak tu,event haghi pekegheje ni harusslahh berade di bawah tangungjawab kementerian aku.Dan aku pon dok kt HQ,harussslahhhhhh jadi tukang-tukang menjayakan event.

Seminggu busy.Dengan macam2 kerenah.kerenah orang lg,kerenah birokrasi lg.Tapi best!Aku jumpe ramaaiii orang.Dan kenal raamai orang.dari macam2 organisasi. gomen n swasta.Suke,suke!!

Rupenye event mcm ni xdela boring pon.Selame ni kalo tgk kt tv,boringg aje.paling best pon,persembahan koir kottt.Tapi rupenye,itu untuk tatapan penonton di rumah je,untuk tatapan kami di stadium ni,kami disajikan dengan pelbagai bentuk hiburan yang takdela boring mcm kite salu tgk kt tv tu.mcm kt konsert pon ade.happening sgt!

Abes je,alangalang da dekat ngn kl,aku g times square.yesss..da tau jalan p kl sikit.yeehaa..aku ni dah melebar lah,baju kemeje aku taun lepas da ketat giler.adess..kene cari stok baju baru la nih.(alasan!)


*risik-merisik lagi.i'm single.but not available.:)

Tuesday, 3 May 2011

Membebel 1

* adeh..lately amat-amat penat dengan keje.terkejar ke sane sini.Balik kampung minggu lepas,sampai2 je umah terus terkulai layu.balik-balik keje terus drive dicampur dengan jalan jem.baru paham kenape bile ayah drive nak balik kampung,mak akan sungguh-sungguh igtkan kitorg supaya jgn macam-macam dalam kete nnt.ganggu konsentrasi ayah katenye.penat upenye drive bile jalan jem..

**Aku tak paham,kenape di zaman yang serba canggih ni,masih ade segelintir manusia yang suke buang air kecik merate-rate tepi pokok.aku dah bape kali nampak orang buang air kcik kat pokok bile aku nak dtg keje.pagi-pagi lagi mata aku dah dicemari.tiap kali ternampak,hati aku menyumpah-nyumpah orang yang buang air tu.hampeh.name saje gah,c*berj*y*,tapi manusia yang ade kt tmpt ni xde sivik rupenye.

***baru aku sedar stress upenye keje.Kalau dulu time jadi pelajar,aku belek2 kalendar nak tgk bile cuti sem.dan aku msti akan gembire bile tgk at least ade cuti seminggu due after exam.(Kat JAD dulu cuti sem paling lame 2 minggu kot.tak dapek berbulan-bulan mcm u lain).Sekarannnggg,hampe aku bile belek-belek cuti tahun 2011 ni,sume cuti umum banyak yang jatuh hari sabtu/ahad.oh my...

**** Aku rase dah lame giler tak shopping.Macam kesian plak kt diri sendiri.Lepas tu konon-konon sebagai orang dah bekerjaya,aku n kenkawan lain plan lah kunun-kunun nak p holiday.Tapi yang plan ni holidany nak bershopping.Ntah jadi ntah tidak.Awal-awal dulu sume semangat tengok air asia,kot2 ade promotion.Sebenarnye, aku naaakkkkkkkk sangat g pantai yang putih bersih.Yang aku leh lepak-lepak ,duduk mengadap laut sambil angin bertiup.Hanya untuk santai relax-relax.Tapi kalaulah nak buat aktiviti pon,aktiviti yang aku teringin sangat nak buat tepi pantai ialah...........parasailing!

parasailing!

Teringin sangat.Sape-sape leh arrange untuk percutian free n easy tersebut?aku nak join.uhuhu..

Wednesday, 20 April 2011

Snickers Hungerling Attack!

Hai.
Gara-gara rama-rama yang datang seraya menyebabkan keranapan laptop aku,aku masuk satu contest yang menawarkan hadiah lumayan.Salah satu daripadanya hadiah laptop.
Siyes aku tak target lansung grand prize die.aku nak adiah HP mini je pon jadi lah....

Tengoklah adiahnyeee..slurpeeee kannn???hikhikhik.

Masa yang ditunggu pon tibe..pengumumuam pemenang.nama aku tak tersenarai pon.
Aku dah try the best dah.Tapi aku tak puas hati lah.Sebab pemenang yang die umumkan ni,die tak letak pon their fastest time untuk main game ni.





Aku rse aku dah boelh jadi pemenang dah.Sebab berdasarkan ape yang aku main,kebarangkalian untuk dapat masa kurang dari 12.00 saat adalah 0.000000099%.
Game die,ko kene tangkap snickers tu.ade 10 snickers untuk ko tangkap.Maknenye,kalau nak dapat 11 saat untuk tangkap sume,average untuk tangkap 1 snickers adalah 1.++saat.
Bukan tu aje,snickers tu bukan turun dari langit mencurah-curah macam ujan.kadang2 die ade bom lah,kayulah yang turun yang menyebabkan masa untuk 1 snicker/saat adalah imposibel.Muri desu!


Muri desu!

Setelah penat lelah berusaha.ini best record aku.Korang,boleh celen????
Pelagi,ce try main game ni.Kalau korang menang 2nd prize,sile adiahkan aku netbook hp ituuuu..~~~