iklan

Monday, 15 June 2009

DisneySea

Ye..sabtu lpas saye berjaye juge g ke DisneySea untuk kali keduanye.
Kali ni,saya amaaat berpuas hati sbb da pandai gne FastPass(FP).Dulu x pandai sgt,hegeh2 je maen pon.Kali ni,pulun lebih sikit,boleh dkatekan sume attraction yg ade kt sane saye da sentuh.kui3...

Buat sape2 yg nk g nnt,silela gne FP tu.Ramai yang x tau kegunaan FP nih.x kne bayar pon.Gune je tiket(One day pass ticket) yang ade.Boleh dapatkan FP tu kat setiap attraction/ride.Ade mesin kt situ.Nnt masukkan tiket,n akan keluar la FP.FP tu akan valid mngikut mase yg tercatat kt situ.Kite leh amek next FP slepas 2 jam.

Jadi saya sarankan,mule2..pulun amek FP dulu.Sementara nk mnunggu turn kite kt FP tu,kite g la beratur kt ride lain(tnpa gne FP).Jadi abesss je maen,terus g kt tmpt yg kite amek FP tu.Sebelum tu,bolehla amek FP lain lak kalu da boleh(mase untuk next FP ade tercatat).kurikaesu.Ulang langkah yg sama.haha

Ish.ssh lah nk tergkan kt sini kot.Tapi kalo ade FP,jimat mase.Xyah beratur lame2 kadang2 sampai 2jam semate2 nk naek satu ride jek.fufufuu...



Indiana Jones:bestt


Yang ni pon bestt.Walaupon mule2 takut giloss nk naek tapi rse rugi lak kalo x mncube.Sebelum tu rase kecut perut smpi org buat lawak pon kne marah.haha.Tapi selepas diberi beberape tips,saye berjaye.Tips tersebut:bernafas kalu xnk rse gayat.Berkesan!hahaha


kat sini tgk mermaid theater.Sebenarnye ade byk lagi mainan kt dalam ni,tp xpelah.Nk keja mase.teater tu bestt!!igtkan bese2 je.Tapi mmg die berjaye mngujakan diri saya.haha


Banyak lg attraction kt sini.Malam tu ade persembahan bunga api n BraviSeamo.Persembahan atas air.Lawa.Igtkan nk skip braviseamo tu tp kaki ni da lenguuhh amat.Tak larat da den.berenti rehat jela..hiihi.
Kesimpulannye,sgt best hari Sabtu itu.Dan keesokan harinya,hari Ahad,saye pergi ke kenkyu pada hari cuti buat pertama kalinya.rajen2..haha

p/s:Sape2 nk g DisneySea lagi,sile ajak saya.Saya xkkn menolak kecuali ketika itu ketiadaan kewangan.hihi.:)

6 comments:

aienrozaini said...

huaaaaaaaaaaaaaaaaaaa(nanges golek2, golek lagi dan golek =P)
nape cik as dah 2x pergi, aku dah berhjt lame tapi msih tak kesampaiannn, xleh jadik nihhh
nway, chomey sungguh gmbr2 mu di blog n fb (gmbr shj yeee,hehe =P)
g ken9 ari ahad tuk upload pic kt fb ke? hehe ;D
owh ku tamatkan karangan ku ini dgn~SEKIAN =D (terpjg plak)

oyenks said...

wooOo
jelesnya aku tgk ko byk gile berjalan miza
nak jalan2 jugak!
agagagaga~

btw thanks for the tips hilangkan gayat
sebab aku mmg ade penyakit gayat-taleyh-blah
permainan kat genting pon ak abeh khatam lagik

aReLaN said...

org sebesar ak ni pn gayat wlupon br nek tngkt 3.hahahaha....ak pn nk gi gak.waaaaaaaa

kyo_9 said...

pergh.. dah g 2x tuh..
pastu ayat last siap nk g lagi~
x kenal jemu ke ko ni ek?
bagus2~ nanti kalo ak nk g ak ajak balak ko.. hahaha~

Asmiza Azmi said...

ain:mari2....ak pon rse nk g disneysea reramai.jom2 wat trip..

oyenks:praktikkn tips ak tu tgk berkesan ke tak ek.ek?ek?hihi

matle:matle pon gayat??x cukup tough r tuuu..haha

saido:bkn x knal erti jemu..tp nk berkongsi kegembiraan dgn raaamai org.hihi

mr D said...

2 kali pergi?? mmg dahsyat...