iklan

Sunday, 26 July 2009

Otsukare

Fuh..
Semalam penat sngt.
ade presentation kt fukushima.
Keluar umah kol 730 pagi,nek kete selame 5 jam.
Present dari kol 130 smpi 430 n balik nek densya(train) yg amek mase 3jam.
Kesimpulannye,semalam,mase saye diambil dgn begitu byknye hnya untuk satu perjalanan!.
huhu..

Jeles,jeles!

Dorg yg g fukushima tu stay smpi isnin ni..Tapi saya ade exam isnin ni,tu yg blk sbtu gak tu.
Kalu x..leh tgk hanabi taikai(pertunjukan bunga api).Senpai n yuko ckp taikai tu besarr!!
Jeles lagi!
Dari hari tu mmg nk tgk hanabi..sob3...

Balik dgn Vinh(org vietnam).
Sebelum ni,time lab party,die ade gtau org2 nihonjin org malaysia leh kawen lebih dr satu.
Dak2 lab pelagi..dorg da bayangkan bkn2.Siap ckp klu leh nk kawen 7,sorg sehari.HAMPEH!

Jadi,smlm amek kesempatan tnye vinh,mane die tau sume ni.Sbb sebelum ni saye ngn ain kurengss sikit ngn vinh ni.Die nampak macam kasanova!
hahahhaha

Saye rse die mcm da salah anggap lak ngn konsep poligami ni..Terpakse laa terngkan kt die..Kebaikannye n syarat2nye blablabla.huhu..
Pastu die tnyela saye.
"Asmiza ape perasaan kalu dipoligami?Saya xleh bygkan."

Dush!

Saya belom kawen lagi.Dan saye sendiri pon xleh bygkan bile saya sudah berkahwin.Apatah lagi kalo dpoligamikan.Allah saje yg tau..Die sudah mnyusun kehidupan hambaNya mngikut kemampuan masing2...

Kalu da suratan,saya redha.Cehhh.
Tapi mstilah kalu boleh x nk kan.....Saya rse sume perempuan fikir cmtu.lgpun saya tamak.hahahaha..

Berbalik pade tujuan asal.

Esok ade exam sisko.Abes exam x saba nk memanjekan diri dgn buat ape2 sahaja yg saye suka seperti kelua window shoppin dan byk lgi.

Gambare!

p/s:Saya x saba nk blk msia nk makan sedap mcm ayam percik mihun sup mertabak laksa.huhu



6 comments:

AjiGiJiss, AiN Kici said...

asmizaaa....
aku masih di fukushima nih...
aku sorg2 dlm bilik...
sbb derg ade party ..biase r derg kn sker party otsukare nih...aku gi kejap je..pastu blk bilik..mleh nk join derg..

byk mende nk cite kt ko..ade yg best ade yg x best..iroiro

esk gi jln2 ng derg...gi outlet kt sano..kalo ko gi mesti lg best..penat da aku ckp nihonggo je bape hari nih...nk ckp melayuu...hikhik

Asmiza Azmi said...

blk2 esok..
x saba gak nk dgr cite dr ko ituh.
hihihihi..

waaa..
jeles..
ihik.

blk nnt ckp la melayu puas2.haha

odah said...

haha..jepon memang pantang dengar leh kawen bnyak nih..suke betol diorang ngan poligami..tp diorang tak kawen bnyak pon furin merate..ak rase cam muri je kalo satu laki tua jepon ni da satu je onna..sure da mistress kat memane pastu anak merate..kahkahkah

pijai @ jeni @ totoro said...

hehe ..asmiza di poligami? hehe ... mari kte tggu dan lihat.hehe ...
.
.
.
just kiddin...
sisco dah bes...njoy la tu. slamat pulang ke malaysia.hehe

diyana said...

kalo nk blk pon,xyah la citer muratabak ke..laksa ke..buat org yg x blk ni terliur je..huhu

syami said...

haha..aku baru tau ko ada blog..gile ketinggalan aku..caya la myza