iklan

Monday, 21 February 2011

shiawase mo-do

Pernahkah anda terasa aaaaamat bahagia dan sangat bersyukur dengan nikmat dan keadaan sekarang?

itulah yang aku rasa sekarang.

Mak selalu cakap,saya dilahirkan bertuah.apa yang saya inginkan,idamkan,mesti tercapai.Mak cakap, rezeki saya murah.Jadi,jgn mengeluh ketika susah.
Apa yang tuhan dah aturkan kay saya,semua cantikk je.Contohnya,time sekolah dulu,step by step saya lepas UPSR,PMR ngn SPM dengan jayanya.Padahal saya bukanlah best student.

Lepas tu,dapat g Jepun.Walaupun bukanlah obses teringin sangat nak g oversea,tp aku redha je.Teruskan belaja.Walaupun time JAD bukanlah best student jugak,tp alhamdulillah dapat degree.

Lepas je degree,terus dapat tawaran keje.Dapat pulak keje government.Yang mmg sesuai untuk masa depan sbb tak payah nak pikir shift malam ke ape bile dah ade family.ini pon pernah dicakap kt family,mmg nak masuk gabemen je.Alhamdulillah dapat...

Perkara-perkara kecik pon,transport mase mule2 nak p keje,beli kete,rumah sewe kt tmpt keje,dll...semuanya dipermudahkan dengan adanya bantuan dari kawan2/sedare.

Saya sedar,ni jugak berkat DOA MAK saya.Sebab bile adee je problem msti saya minta mak doa.
Contohnye,
"Mak,doa kakyong lulus exam ni"---->plg peberet
"Mak,doakanlah kakyong dapat keje cepat."
"Mak,doakanlah tempat keje baru kakyong tu nanti ade kawan yang tinggal dekat2 dgn kakyong"

Banyaklah.
Doa seorang ibu memang tiada hijabnya.terus sampai ke langit.

Sekarang dah keje,saya senyapp je.takde mintak mak doa itu ini mcm selalu sgt.

Sampai satu hari mak sendiri tanye ;
"ni nanti-nanti ni msti nak mintak mak doa,mak cepatlah kakyong kawen mak" sambil ajuk cara saya kalu cakap nak minta mak doakan ape-ape.Haha..

Jadi,kalau difikir-fikirkan balik..mmg rase bersyukurrr sangat2 dengan apa yang saya ada sekarang ni.Dengan kerja,family,relationship,kesihatan.
Alhamdulillah.

5 comments:

kyo_9 said...

mintak mak ko tolong doakan ak skali.. huhu~

aReLaN said...

ak skali ye nyah.hohohoh

Miza Azmi said...

hahahaha..
aku yakin betol,doa mak2 kite ni mmg makbul.tu yang penting redha dorg terhadap kite.:D

aMaryLLiXe said...

LIKE!

cepat2 ar soh mak ko doakan yg terakhir tuh..ley join club aku nie!!
hahahaa

AsMiza said...

aliah : hoho..mak aku salu sgt doakan yg last tu.aku rase mak aku yg eksaited nak dapat menantu.haha..yesszaa.leh join the club.ramai da ni dak JAD.hik3..