iklan

Thursday, 24 March 2011

Review : Pati Prune & Berry Innershine

Pati Prune Innershine

Contains of :

High Fibre - helps you maintain a healthy digestive system and promote good bowel movement.

Inulin and Oligofructose - these highly effective prebiotics help improve digestion by promoting good intestinal bacteria and a healthier digestive system.

Vitamin C - to help reproduce collagen for your skin's elasticity and youthful apperance.

Iron - nourishes blood circulation by carrying more oxygen to the cells..

Anti-Oxidants - with twice as much antioxidants as other fruits, prune protect your body cells against free radical damage and, that helps delay the aging process so you'll look young and healthy.


Pati Berry Innershine

Contains of :

Acai Berry - Is an exotic berry that is found to be one of the berries with the highest antioxidant properties and packs a potent natural blend of antioxidants, vitamin A, C, E and zinc.

Bilberry and Chokeberry - Rich in anthocyanins, which help to strengthen and protect blood vessels in the eye. This will lead to improve blood circulation and help lessen eyes fatigue due to visual workload.

Cranberry, Strawberry and Elderberry
High in vitamin C and phytonutrients that nourish your eyes and shield them from free radical damage.

Blackcurrant - Beneficial for night vision as the purple pigment in blackcurrant is used in our body as a precursor to synthesize rhodopsin (visual purple), the pigment that allows you to see under dim light.


copied from brand's offcial website

----------------------------------------------------------------------------------------------

Aku dah try due-due ni..bagi yang berry essence tu,they claimed it will keep our eyes bright and fresh while for prune essence is for our skin.

Setakat ini,dah sebulan lebih aku makan,boleh dikatakan hari-hari,pagi makan berry essence,malam plak prune..takde la nampak begitu besar kesannye.

:+: Mata aku still rabun.Nak kate rase fresh..aku tak rase ape beza pon..

:+: Kulit aku stil ade jeragat.Jerawat aku takde problem sgt pon..

TAPI!!

Aku rasa badan aku sihat je.Aku bangun pagi-pagi nak pegi keje,rasa sangat cergas.

Bangun-bangun tido je rase cergas.Yang ini tak tipu.

Memandangkan kedue-due bnde alah ni mmg kaye dengan vitamin,antioksida khususnya,aku rasa logik la die jadikan aku lg cergas dan cerdas.

Lagi pun,tujuan utama aku minum due2 pati ni pon sebagai supplement la kirenye.Yela,dah keje ni,bujang lak tu,kadang2 kalo masak sayur xde,satu lauk da cukup.makan kat luar,sayur layu-layu.buah pon jarang makan.Jadi aku rasa ini cara terbaik untuk aku top-up semule vitamin-vitamin dan khasiat yang patut aku dapat dari sayuran n buah-buahan.

Adakah aku akan teruskan dengan minuman ini?

Yeee..of course!Selain sedap..aku rase berbaloi utk aku yang salu makan x cukup khasiat ni.Takpela kalau kulit x cantek macam maya karin,mata x cantik macam asmirandah,tp yang penting badan kita sihat dan cergas.

Korang-korang makan supplement ape???



4 comments:

AjiGiJiss, AiN Kici said...

kak assss! aku makan inner shine jugak..tapi prune jee..tpp aku dpt rs kn kesannye..aku rs kulit ku makin lembab walopon x pkai pape pon kt muka..n rs smooth je..tp da 2 mggu stop..bile ade mslh kewangan gi ni la jdnye..tp aku rs it really works. sbb time tu aku x gi facial+brg2 tok jaga muka da abis, just basic cleanser. Aku gak mkn supliment Nutrilite (Amway) vitamin Double X. ni bagus gak sume vitamin ade..satu kotak rm150 utk 2-3 bln. good for health also..tp sbb ak ni x istiqamah..beli tp x mkn sbb x sedap..saikin bdn asik tak sihat br smbg blk mkn supplement nih..osusume desu

AsMiza said...

yeeee??Nutrilite??aku penah dgr org susme gak.maceh ainnn!!nnt aku try.aku pon ngah survey2 supplement yang bagus ni.
tp betulkan..innershine mmg kite rase perubahan diee.aku nak beli stok utk bulan ni plak.tp xde offer da.hari tu beli ade ofer satu kotak 20 hengget jek.sob3..

aReLaN said...

hahahaha....bukak kedai trus la.last time ak amek supplement pn time ak drjah 6 je kot.tu pn vitamin je.nk amek supplement pn, ak rse ak dah terlebih makan sme jenis galian kot.byk sgt pn bahaya gk. :p

Anonymous said...

Anak dara aku ni sebok nk mkn innershine ni.umur 14 thn blh mkn ke tk?