iklan

Tuesday, 5 July 2011

Makin dewasa makin.????

Aku perasan banyak perkara baru-baru ni.
Banyaklah perkara yang bagi aku kesedaran.

Contohnya,aku tau n sedar,aku tak boleh nak berbaik sgt dgn certain golongan ni walaupun pada mulenye, aku boleh get along ngan mereka.Dan mereka pernah memberi info pada aku yang macam mane perangai orang tu n org ni.Tapi time tu aku tak bape kenal sgt.Tak kenal maka tak cinta.heheh..
Sekarang ni dah kenal,dah tau lah sape sebenarnye perangai die camni dan camtu.Hurm...

aku paham,orang yang lebih tue pade kite ni,ego die lebih sikit dari kite.Maklumlah,mereka kan lebih makan garam dari kite..Tapi ego yang melampau ni tak bagus.Mereka tak dgr cakap kite.Yang diorang tahu complain,complain dan complain pasal pihak atasan,bile kite bagi solution,die tak dgr.Tapi ni sesetengah orang jela...

Aku rase,aku mmg kene bersikap berkecuali dari semua segi.Aku tak nak klik dgn satu-satu pihak je.Aku tau kat mane-mane tmpt pon msti ade klik.urgh,bnci tau klik2 ni.Aku nak ikot style kak n*** lah, die mmg da tau ade klik2 ni tp mmg x join mane2 pon.keje setel,hati senang.hehehe..

Ini baru hal orang bawah,orang atasan pon ade kerenahnye.Tak taulah ape nak jadi dgn sume orang ni.
Aku harap aku takdelah jadi yang buruk2 tu.Biarlah yang baik2 je aku amik.Aku nagn raakan sebaya aku tak kira la pangkat ape pon kt sini,sumenye berpikiran yang same.tak tau ape nak jd pakcik n makcik kt sini.(TT)

Makin dewasa,mestilah makin matang.Takde klik2,xde gaduh2,xde kroni2,xde masam muke, xde nak cari pasal.macam budak2.Ini tak,makin tua makin.....????????????????????(isi tempat kosong)

8 comments:

aReLaN said...

tulah psl.yg ni kutuk yg tu,yg tu kutuk yg ni.ak terpaksa la jd atas pagar.korg kutuk jela.ak tkg dgr.hahaha..dh jd shakaijin ni br tau rpe sbnr dunia kn.

kyo_9 said...

klik2??
rasuah ke couple??

aReLaN said...

utk saido,klik tu colleague la.geng a.k.a. puak atau pon grup.hahaha

AjiGiJiss, AiN Kici said...

ko baru perasan ke fenomena nih pah?? Aku da perasan fenomena nih dari awal2 masuk Toshiba lagi. Sejak tu sampe skrg aku x pernah pilih2 org tok berkwn n kawan je ng sume org di sekeliling. Kawan sama rata. Sampai kat opis org penah tego aku nape selalu nampak sorg2. (maksudnye x de geng). sbb aku leh kawan dgn sape2 saje so x perlu nak ber geng2.
Ngan kawan opis yg da berumur depa mmg lain skit. kalo derg ckp kite dgr je. x yah nk sampe2 kn.

AsMiza said...

matle : tula..betul2..

saido: hahha.takla saido,klik tu name majalah.:P

ain: perasan dah lame..diam je.tp semalam ade hal yang aku tak tahan sgt nk luah dah.kt tem dulu time aku masuk,aku rase kalo cmtu leh sabo lg kot...

Anonymous said...

bukankah Allah da kata, ade satu tahap nanti ,orang tua akan berperangai seperti kanak-kanak.

AsMiza said...

anonymos: oo..ade ye???mohon dalil/surah ape??sori..saye kurang arif...

Anonymous said...

cuba try cari tafsiran penuh pada [40:67]