iklan

Thursday, 18 August 2011

Hati Kering

Kadang-kadang aku rase,org hati kering ni,orang-orang yang berjaya dapatkan ape yang die nak.Success lah kirenye.

Satu contoh.

satu hari pegi bazar.Memang aku da lame nak beli karipap panas nih.Sbb by the time aku dtg bazar je,msti org ramai2 bebaris beli karipap die.padahal die jual karipap je.kuih lain xde pon.ade karipap sardin,daging ngn ayam.
Ok,aku bukan nak ckp psal kejayaan penjual kuih tu,tp aku nak ckp psal sorng akak ni.
aku elokk je berbaris.kat belakang aku pon adelah org berbaris.panjang la gak...

tgh2 berbaris tu,ade lori nk lalu (sbb aku dtg awal bazar,adelah lg peniaga yg dok angkut barang dorg,sbb tu ade lori /kereta yang lalu lg kt laluan org beli tu)..
Dah lori nak lalu kan..jd yang berbaris kt belakang-belakang ni bagila laluan,ke depan sikit,himpit2 sikit la...
Tapi..si akak hati kering ni...elokkkkkkkkkkk je ke depan aku,lori dah lepas pon die maintain dok depan aku.aku perasan die brbaris selang seorang kt belakang aku b4 ni.maknenye die da potong barisan 2 orang..
Aku taknak mengalah.

Aku p depan berdiri sebelah.betul2..sebelah akak ni.Aku buat-buat toleh tgk muke die.
Die buat tak paham.
orait..orait....
aku pon himpit2 kan diri smpi aku dapat barisan aku semula.
tp die still blakang aku la.akak yang mulenye asal kt belakang aku jd belakng die.Ish.aku tak boleh tgk sebarang penganiayaan berlaku.Aku toleh belakang pulak.tgk kot2 akak yang mule belakang aku tu.tp die mcm pasrah je...

tgk,dengan kekeringan hati yang die ade,die da skip sorg time berbaris..
Puasa-puasa ni,tak patut betol amek kesempatan.hoh.


5 comments:

aReLaN said...

kadang2 ak pon jenis redha je ngan pe yg jadi. mlas nk bertekak, gaduh2 atau tolak2 org sbb knfem ak mng nye.kesian lak kt lawan ak tu kang. ikt suka dia la nk hati kering pon.ak lg suka jd hati basah.huhuh

kyo_9 said...

teringat kisah waktu ak beratur ntk timbang sayur kt pasaraya Giant waktu kecik2 dulu ummi suruh.. tengah2 beratur panjang; ak berada di tengah2 sehinggalah ada seorang India ni bertanyakan kt amoi berdiri belakang ak,

"kt mana nk timbang sayur nih"
"this is the line~" jawab Amoi
"boleh tak saya beratur depan awak"
"NO! AT THE BACK!" jawab Amoi

haha..
serius shit sampai skang ak ingat insiden tu..

moral of the story-
jangan minta kebenaran nanti kene tengking.. better hati kering jer, kene tengking pon kebarangkalian ntk dia tengking balik x nak kalah pon tinggi ;p

Cik Hana said...

sedapnye karipap~~~

AsMiza said...

matle : haah.kaalu pikir malas nk bertekak ke,gaduh ke,mmg prefer jd hati basah..

saido : oh,aku suke amoi tu.(tp dalam nada tak payah tengkinglah,cukup nada tegas je).hehe

hana: hana gemoks!ko balik msia nnt aku belanje karipap yekk...

desir2sakura said...

eh geram jgk laaa dgn org hati kering ni..cbe contohi org jepun,beratur elok2 je..kan3 kak as hihi..selamat bersahur kak as :)