iklan

Sunday, 18 October 2009

Kahwin

Kahwin di usia muda.

Mungkin mase belaja,mahupun betul2 je abes belaja.

Apa pendapat anda?



Pada saya,takde sebarang masalah selagi kite bersedia.Bukan bersedia setakat duet nk kahwin je.Maksudnye,bersedia nk pikul tanggungjawab tu. Dok cakap2 pasal kawin mude ni,kawan saya insyaAllah akan melansungkan perkahwinan dorg taun depan.Dahla due2 tu dak satu rumah time kat JAD Malaysia dulu.Tahniah untuk Farah n Aliah!!Semoga bahagia dan sedia mnghadapi alam rumah tangga.(ceh,ayat macam org pengalaman seploh taun).haha..

Saya pulak bile?hihiiiii..soalan bonus tu..Sebelum saya memikul tangungjawab sebagai isteri,biarlah saya melaksanakan tangungjawab sebagai anak terlebih dulu.Banyak angan yg diimpi dan budi yg ingin dibalas pada mereka.Jadi,pada mak2 n pak2 sedare yg risauuu sangat kot2 kakyong nk kawin cepat2 sgt,takyah risau..Kakyong beri masa yg lebih panjang untuk makcik2 dan pkcik2 memikirkan apakah yg ingin disponsor atau dihadiahkan oleh anda.hahaha.


Baeklah,cerita sampingan pula.

Tadi tgk Final Destination 3D.Japanese version.Walaupun lagi best kalu dalam english,tp english version xde,hentam sajor.mmg nk tgk 3D yg ni.Lagipon,bile mase lg nk gne nihonggo untuk sesi berhiburan ni.ye tak?Bestla juga walaupun x puas bile sore nihonjin yg didubbing tu x sedap.hahaha..sume bnde rse nk tercmpak kt kite,paku rse nk tercacak kt mate kite,cebsan daging bertebaran merate,pengalaman best 3D ni.

Dan tgh jalan2 td,ade poster konsert beyonce.oh no!!!!baru tau!!!dahle tmpat die konsert dekat aje...tapi dah terlambat.x sempat nk book ticket dah.konsert tu hari ni ngn esok kalo x silap.uhuhuu.. tp xpela,beyonce gurai..haha.. tapi nnt bile kat malaysia nnt kalau ct nurhaliza buat konsert kt istana budaya lagi,serius saya mahu pergi.serius tau tak!yg ni,no compromise seperti kes beyonce tadi.hihihii..

Sensei,plis.Saya xnk g conference tu.Saya xnk present.tak mo!!saya sanggup kalu g tgk org present saje sehari untuk tnpa saya perlu present.plissssss..huhu.isnin ni penentu.

10 comments:

aReLaN said...

pemikiran standard anak sulong dgn adk yg rmi.dh setel sme utk famili br dri sndri.klu dh jodoh tak ke mne.sabar jela.hehehe

oyenks said...

nak kawen da ke miza?
jgn lupa jemput eh
tak jemput saya kecikkkk atiiiii!!!

366 日 said...

huhu..arigatou ne!
doakan lah agar sume urusan dipermudahkan Allah..
ble mau dtg osaka maaa~~ade 5 bln lg nih..huhu..

AjiGiJiss, AiN Kici said...

kak as teringin nk kawin eh..tggu la kate 26thn nti kn..hihi..ade jodoh x kemana..
gambattekudasai!!
hehehe

Asmiza Azmi said...

matle:haah.kalu lelaki lg byk kene pikir agaknye.haha

oyenks:uish.mane de nk kawin da.jgn risau.ko mstilah aku jemput..hihi

farah:ak doakan kebahagiaa kawan2 aku.hihi
tula..igt bulan 11 ni tp ain bizi.bulan 12 after poster happyou kot.hihi

ain kecik:haha..pandai2 je ain nih.
kite hanya mampu merancang.ye tak?hihi

aMaryLLiXe said...

awat x habaq yg ko nk g Beyonce gak.

aku ajak2 dak2 semua x mo p. so smlm aku p ngn fareez jek la. =P

saikoo!!

Asmiza Azmi said...

aliah,ak jeles ngn ang.x pueh ati dapat tau ade konsert die time hari die nk buat konsert.huuuu.tkpe2.
aliah,tempek gmba kt konsert byk2 na.hihi

lidahkutajam? said...

oo...jd farah ngan aliah tuh agak2nya tak pikir pasal adik2 yer..chewah..sedap jer ckap org..sorry2...

aReLaN said...

sou kanaa.byk gk la bnda len ak pikir sblom pikir bab kawen.stabil keje,adk2 nye stadi,rmh,keta etc.ade org kte ble kwen murah rezeki tp sme tu perlu usaha gk kn.sediakan la diri anda fizikal n mental sblm kawen.huhuh

aMaryLLiXe said...

to lidahkutajam?...."hahahhaha"