iklan

Friday, 9 October 2009

Best Friend

Kt bawah ni,sumeeenye opinion saje.Yang dari pandangan saya..

Best friend=kawan baik.
Kawan baik dengan sahabat sama x??

Do we need best friend?
Ye.best friend tu perlu,tp sahabat itu paling perlu.Orang ckp,bf/gf lah best friend,dan semuanya boleh kita sandarkan kt dia.
Bnde tu mmg betul,tp tetap berbeza dgn sahabat.

Best friend=girls or boys??
Depends .As long as you got something in common with him/her n get along as well.Tapi perempuan lagi best nk sembang kot...女同士

tapi,ape2 pun,n ape yg pasti..kalau kita sayangkan seseorang kita msti luahkan...Kalau dgn bf/gf kite boleh luahkan,kenapa dgn kawan2 sendiri apatah lagi kawan yg dianggap baik xleh ek?
ye..segan kot.takut nnt membe lg sebelah pihak tu fikir:apsal lak dak nih.Tapi boleh ape dibuat care halus..kalau saya,saya buat2la pggl cayang ke ape.tu cara saya tunjukkan tanda sayang saya pada kawan-kawan.Sbb mmg la segan tibe2 nk bg msg pastu cakap tulis "aku sayangla kat ko".hihi..

ye,pada pendapat saya,love need to be confessed.Pada mak,ayah,adik,kawan-kawan..Supaya org tu tau kita sayangkan dia.Macam tu jugak bestfriend.kite kne bgtau..supaya bertambah kasih sayang,dan timbul rse tngungjawab.bile da timbul rse tngungjawab tu..tu lah sahabat namenye.Yang susah dan senang bersama.Yang boleh comfortkan kita bile kite sedih.

Sahabat ni up sikit dari best friend.Best friend rsenye ramai boleh dicari.setakat nk keluar same2,sembang suke ria,kongsi minat sama,beraktiviti sama2..tu best friend.Tapi, sahabat yg ssh nk cari...yg boleh kita percaya,menjaga aib kita,tak sakitkan hati bile bersuara,menegakkan keadilan untuk kita.Susah nk jmpe woo..kadang2 kita anggap org tu best friend kita.Tu anggap,maknenye xde confes2.Dan kita rse,best friend tu lah sahabat kita..Tapi,bile ade org yg mnjatuhkan air muke kite,si bestfriend tu siap gelakkan lagi kita.Tu x layak dipanggil bestfriend apatah lagi sahabat..Sebab tu kene gtau,supaya die tau kita anggap die penting dan kita akan lebih saling bertangungjawab sesame kita.

Dan saya ade bace dari satu buku tu,kasih sayang boleh ditunjukkan melalui
i. Ucapan dan kata-kata yang menggunakan perkataan yang manis dan bersopan.
ii. Melalui sentuhan yang lemah lembut.
iii. Melalui pujukan, pujian, penghargaan dan senyuman

Rase-rasenye,kite msti tunjukkan kasih sayang kita kt kawan baek@sahabat kan..bolehlah aplikasi kan.hihihihiii..
Rasenye,kata-kata plg kene jage kot..Sebab kite kan perempuan,mudah terase.Perkataan yang manis.Bukannye yg x sedap didengar..

akhir sekali,saya rindu zaman saya bersahabat dulu.Sahabat yg x pernah sakitkan hati,yg mintak maaf kalu die tersedar die sakitkan hati saya..Sangat telus.Kami saling mnjaga hati masing2.Oh,di mana kamu sahabat?Dan saya juga mncari dan menanti,sahabat baik saya yg seterusnya...







6 comments:

366 日 said...

huhu..aku eje best friend salah rupenye..haha..mekaseh..agak terjwb persoalan aku..huhu..

aReLaN said...

btul tu.rse sayang perlu diuntaikan.klu tak nnt jd cam dlm lagu UNIC, lafaz yg tersimpan.org dh pegi br nk nyesal.hehehe....

oyenks said...

rinduuuu zaman sekolahhhh!!
teringat ko ngan ati dulu sangat kepit mengepit antara satu sama lain ;)

aMaryLLiXe said...

ic ic..
but kalo aku, aku tak gitau orang aku sayang mereka. biarlah hati mereka sahaja yang sedar. =)

Asmiza Azmi said...

hihi.mmg btul tu..
tapi ak rse klu mcm tu je x cukup.
kalau kite express dgn kata2,kadang rse mcm lebih appreciate gitu...
x semestinya dgn kata "sayang kamu" etc..
to omou.

mymirotic said...

loike this post..^^