iklan

Thursday, 8 October 2009

Update jua akhirnya

Salam..
Ok!lameee nye x update blog.Bukan ape,balik msia hari tu suke ria,ni da smpi nihon masih mode di malaysia.Banyak bnde nnk bebel kali ni.Nah,terimalah bebelan ku kali ini.Dengan bersuka-citanya...mempersembahkan...(x tau kenape perlu ade mode girang cmni)
  • Selamat Hari Raye..
Nak mintak maaf pade semuaaaaaa kawan2 yang saya pernah kenal.Dari kecik x sekolah lagi sampaila sekarang ni(SKSI2,Seratas,JAD).Mybe ade yg lost contact ke smua,tapi kalaulah ade antara kawan2 yg terbace blog ini,atau terjumpe blog kepunyaan saya ini,saya mntak maaf atas segala salah silap saya.
Gamba raye saye sume adek saye terdelete secare x sengaje dari kamera saye.Padan muke kene bebel.Dah tau diri tu x tau membace bahase jepon,gatal tgn jugak nk maen2 camera tuh.dapat sedas dari kakyong.hahaha.
ni adelah sebijik due gamba raye hari tu...
mkn family2 jek kt umah mak sedare.
bbq di rumah saye yang dirancang dengan "jayenye" oleh adek saye si kemal.macam ampes.len kali nk buat plan betul2 wehhhh...bukan on da spot.!!

  • Umur saya dah 22 tahun
25 Sept,raye ke-5.Dapat kek lagi tu.Buat malu je ngn adik2.Msti dorg jeles tgk kakyong dorg dapat kek.Tapi mcm bukan saye yang diraikan,mcm dorg pulak yg diraikan besday.Saye pulak tukang potong2 n serve sume tu.haha..Thanks pade family,rasenye tu msti mak yg suruh beli kek tu.Terima kasih ayah dan mak yg membesarkan dan menjaga dan mendidik saya sampai saya da 22 tahun da ni..Rase kasih dan cinta saya pada mak dan ayah hanya tuhan yang tahu walaupun saya tau saya masih belum jadi anak yg baek..(emo pulak ni..)
Thanks pada kawan2 yg wish dan adiah besday.sangat suke.Dan juge pada en.ojai,terima kasih..sgtsgtsgtsgt sukeeee!!

ini kerja org jeles!


OK!setakat ini cerita pasal saya.Sekarang ni cerita pasal bukan diri saya pulak

  • Sombong,belagak!
Ok,sape sombong?nak cakap pasal org malaysia lahh~~Balik cuti hari tu,rse mcm culture shock pulak.Buang duet dan boreh je nk jalankan kempen budi bahasa budaya kita la apelah,tp kesannye zero!Susah betul nk jmpe org2 yg kat kaunter servis ke ape ke yg senyum mnyejukkan hati.Kalau pegi kat cashier2 tu lagila ampes.Kalu kt jepun ni,masuk 7E pon rse best je.Bak kate niku,masuk 7E nk gne toilet je,tp disebabkan org 7E tu pnyela smbut niku mcm VIP, x smpi hati pulak x beli ape2...
Masalahnye kalau kat malaysia...kite nk beli,tp terus x jadi nk beli sbb dapat layanan 2nd class.Ape yang saya perhatikan,para jurujual@salegirl/man kt malaysia ni double standart.Kita hanya akan dilayan dengan baek dan secare 1st class jika kita pakai baju/beg berjenama.hoh!pastu kalau tgk pak arab ke minah arab ke masuk kedai,punyelaaa layan.
tp kt jepon ni,saya pakai selebet2 je pon,beg pon beg g sekolah,gembira je die layan.Tu baru masuk kedai@butik kt mall besar2..kalau g 7E..kite pulak yg kene marah sebab xde duet kecik.ntah ape2 jek.
Hari tu pakai kad kedit,org tu siap ckp mcm marah2 lak.tnye saye ade pin kod ke?pastu muke x puas ati.takleh tnye elok2 ke?kalu ye pon ade pin kod,tu kan hak saye sebagai customer.apelaa..
perkara mcm ni buat saya mnyampah!


Kenape ye jd cmni?

  • M'sia-Indon
Ni hot juger kt malaysia hari time balik tu.Poyo jek.Indon ni dengki btul kt msia smpi bnde kecik pon nk heboh.tarian pandet?pendet?saye pon xtau name tarian tu pendet.Tapi kalu tgk gmba org yg menari tu,saye tau,tu mmg indon pnye tarian,msia mane de mcm tu.Sape2 tgk pon tau tu indon,bali pnye mari.Tapi,Indonesia ni macam cuaks.Laen kali,dah tau tu khazanah sendiri..promote la habis-habisan dan betul ke seantero dunia,bia the whole world know.So kalu ade kes cmni,org akan kate:"ala..ni dorg pnye".Tak payah kalut2 nk serang la,ganyang la.huh.

Senang contoh cmnila.brand adidas sumeee org da tau.dan sbb sumee org da tau,bile kua brand abidas,org tau,tu bkn ori pnye la..
yang pnting,saye x pernah tau pulak msia ade pendet tu.zapin,joget,kuda kepang ade la..

Kalau search kt google tarian kebudayaan msia,tarian pendet tu xde pon termasuk list.Just kesilapan satu pihak,poyo nk salahkan satu negara.

Batik pon poyo nk rebut.Dah mmg kat msia ade batik,nk buek cmno.Bukannye hal tipu pon.Sume bnde nk claim khazanah dorg.Nanti lame2,makanan kita,bahasa melayu pon nk claim dorg punye kot.

afterall,ni sume just an opinion.!


Oklah,penat dah taip,berenti,taip,berenti.Nak publish sekarang!jap g nk kua sopping.yeay!!hihi

3 comments:

oyenks said...

terupdate jua blog mu miza
setelah sekian lama
haHAha
tataw nak reach ko time ko kat mesia
sob sob sob!

aReLaN said...

stelah skian lame org kmpungku akhrnya mengupdate blog.agk bikkuri tgk ko kt menara condong.ak xprasan pn.mak ak je prsn sbb bju robocon.ahhahaha

Asmiza Azmi said...

oyenks:hik3..xpe..nnt i da balek msia terus kite calling2 ye..

matle:tu r..ak dari jaoh da nmpak baju merah ko..haha