iklan

Tuesday, 9 February 2010

Best games for iphone/ipod touch

Hai kawan2...
Baru2 ini,saya sangat addict untuk maen game dan bermulalah sesi mendownload game dr i tunes store saya.Dan..dalam banyak2 games yang saya dah download,di sini saya sertakan games yg bile da maen saya rase lebih excited nak maen lagi.
This is my personal rating ok...

1)Soosiz(Lite version-free;full version-350Yen)


Game ni game explore2 mcm Super Mario tp versi lebih comel.n die gravity free.sbb makhluk bulat ini boleh jalan dalam dunia yang tanahnya / daratan yang bulat2.faham tak apa saya nak sampai ni?Klaua x faham jugak,silelah maen game ini.Baru anda faham ape yg saya cube sampaikan kot.hihiiihii..


2) Ragdoll Blaster(Lite version-free;full version-230Yen)

Firing the ragdoll from cannon to the target using ur physics skill.Ye.mnggunakan ilmu kemahiran fizik.Igt fizik??ala..yg kite belaja momentun,pecutan semua tu dulu..hihi.Cool game.I've downloaded the full version:)

3) Jellycar(Free)Try to drive your car to the goal.It is not simple as u see because you need to control the jelly car around to avoid obstacles while having the ability to inflate or shrink.Game ini baru download semalam.Best sbb kalau da berjaya lepasi satu level rase nk lompat ckp yeayyyy da berjaya padahal rupenye senang je ..:)



4)Unblock Me(free)More than 1000 puzzles to solve.Sangat exciting.Sekali try tak boleh tahan to proceed to the next puzzle.Rasenye most of my friends yang ade iphone sumenye da pass maen game inih.kn?

5)Trace(free)
Draw your own path to reach the goal.It has 6 worlds for you to explore.Ini best tp kalau gne ipod touch,nak lukis path tu ssh sikit sbb kne gne jari.ssh untuk org berjari gummuk.:P


Sume game ini disusun bukan mengikut preference saya ye.Sbb sumenye best xtau nak pilih mane satu paling best.Kirenye 5 ini osusume(saya promote) untuk anda semua.

7 comments:

yana sahri said...

trace susah ler. jari i gumuks. slalo x lepas. cik as suke game fizik ek. try maen Stack Us. BESTTT!!!

mymirotic said...

sumer game di atas aku dh men except 2nd..ngee~ =)

game 'runner', 'blockoban' n catchamouse best gak. heheh~

mr D said...

woooooow...nice info !!!...

kyo_9 said...

daen.. ramai dah tukar iPhone ghuper nyer.. kaya giler asmiza= siap application pon angkat yg berbayar nyer.. o_0

cik dlabuseiyn said...

aku pn dh main sume kecuali yg no2 tu..jelly car psp version pn ade..tp kne pndai carik la..pasni nk crk unblock versi psp lak..kalau ade la....

Miza Azmi said...

comot:ssh kan kalo jari gumukkss.hihi..
Stack Us??ok.nnt aku download.

syasya:wah..mmg ramai gak suke game yg aku suke ye.catchamouse best gak.yg due tu lom try lg.

mangat:tenkius.~

saido:aku mmg kaya..tp ak jimat sbb aku beli ipod touch sajerrr..
haah.yg bayar baru puas hati.besenye kalo org fikir nk simpan duet sgt ni byk bnde die x merase.keh3..

dila:ade kot.kne pndai carik.bagusla rsenye game unblock tu.rase mcm da asah otak lepas maen tu.haha

oyenks said...

miza dah jd hantu game!
hehe