iklan

Thursday, 8 April 2010

edisi bengang nak amek lesen kereta

saya sepatutnya ambil ujian berkomputer undang-undang untuk lesen pagi tadi.830 pagi.Semalam die ckp nnt pergi je tempat ujian tu.Nanti kalau x boleh pihak institut memandu tu akan call kate x boleh.OK.Fine.Die x call samapi pg td.Saya siap2 bersedia nk amek exam tu.Tapi pukul 815 baruu die call kate x boleh.server down blablabla...
Ok.Fine lagi.Die cakap pukul 10 pg die akan call saya bgtau boleh ke tak saya nak amek test komputer ni untuk sesi petang pulak.pukul 230 ptg.
Baiklah.Saya tunggu.
Tapi..bile sampai pukul 11 saya tunggu x dapat call,saya geram.Ini kah janji melayu??? ?
Jadi SAYA yang call tempat latihan memandu tu nk confirmkan bnde ni.
Yang angkat telefon,suara makcik(rase saya tau makcik yg mana) yg balas kasar2.Saya ckp baik2.balas kasar2.apek2hal?ade masalah rumahtangga ke ape?
Boleh pulakkkk die ckp nk ape.psal ape?ujian berkomputerrr????(nada tak tahumenahu).Lepas tu dgr sore jerit2 kt belakang ckp psaal ujian berkomputer?blablabla..tibe2..dgr sore jeritan plg kuaattt sekali dari kejauhan dari corong telefon tu..

-ckp je kt budak tu x boleh!!

demn.macam ni ke buat keje?dasar pemalas.malas buat kerje lepas tu decide sendiri kate tak boleh.saya urgent tau tak.kau dahla pemalas,lepas tu nak marah2 apsal???
saya balas.

-akak,kalu da tak boleh sgt,lmbat sgt..nampaknye saya x bolehla buat kt sini.saya nk tuka tmpt lain.
-apsal pulak?? --tau takut org nk blah
-dah saya lepas ni ade hal.
-hal ape??
-yela.saya da ckp byk kali.saya nk start keje da.x boleh ulang alik ke tlk intan ni selalu.ni kalau dalam mnggu ni pon untuk buat test tu x boleh sttle,saya terpaksalah.
-(terdiam.)ha.yelah..
-ok akak.saya tguu akak call.sampi besok je saya boleh untuk test tu.
-haa yelah
-boleh ye akak,saya mntakkk to.....(damn akak/makcik tu letak telefon terus)

Dasar kurang ajar.saya sgt marah ni.bodoh.bisnes tu org melayu punye.pegi situ konon2 nk tolon org melayu punye bisnes.tp mcm ni layan.boleh belah..
sirius bodoh!

**ni lah contoh masyarakat kurang ajar kt malaysia ni.melayu pulak tu.sepatutnye bile org ckp baik2,jawab r baik2..
sepatutnya yg ckp marah2 adalah saya!sebab dorg buat keje lembab!.

Korg2..nk tnya..korg buat lesen ade tak masalah mcm ni?????mmg atarimae(kebiasaan) ke???


**Institute memandu Ja** Adil***,teluk intan.Sekian.

5 comments:

mr D said...

@#$#$*%*# !!!...gua yg bace pun jadik bengang...tp ape2 pun,,carik tempat lain...carik kampeni besar,,byk jurulatih,,byk kereta...SELAMAT MAJU JAYA...

salmi dharmiza said...

carik tmpat yg ade kenal2 org kt ctu baru diorg baek2 kot. huhu...tuka je tmpat kak ass..xde pekdah nk berurusan ngn org cmni lg..

aienrozaini said...

aku xdek masalah tym amek lesen kt seremban. everything was smooth siap dpt murah tuk kete&motor sbb time tuh ade promotion.

aku sokong ckp mangat. carik company yg ade name, besar tp harge not bad. kt KL/Sngor mesti byk. just prob tuk ko berulang g bljr n test lah t.

pedulikan org yg x hormat customer gtu. die mebi lupe customer lah yg bg die mkn.

ganbatte cik as!!

aReLaN said...

ak pn xprnh ade mslh time wat lesen.tp kn sbnrnya kazen ak ade skolah memandu kt teluk intan ni.tp ak xtau la nme skolah dia.hahaha

kyo_9 said...

pergh.. mengamok sakan ko~
setiap yg berlaku ade hikmah disebalik nyer~ dulu masa ak amik ujian nih, kalo x silap ak nyaris2 gagal 45/50~ (ke 46 ek?) huhu=)