iklan

Wednesday, 21 July 2010

Cik Puan Asmiza punye celita

Hai kawan2..rindu saya tak??hihi.
Curik mase sikit update dari opis.:P
Lately busy sgt.Alhamdulillah,semuanya dah settle.Da ade umah sewe,transpot nk g keje n sebagainye.

meh saya nak kongsi info sikit pasal keje baru saya ni.Sebagai Cik Puan Asmiza.
Name jawatan Pegawai Latihan Vokasional (PLV).Kalau ikotkan,rata2 yg pegang jawatan ni kene mngaja kt institut2.Tapi,sebabkan saya masih baru dan mentah lagi dalam dunia ini,banyakk sgt bnde kene belaja.Jadi diletakkan bahagian management dulu sambil2 tu kene g training.
Igtkan bahagian managemnt ni yoyu lah.(yoyu=free).

Rupe-rupenye,indah khabar dari rupe..
Saya hanya ade mase seminggu aje untuk mase lepak2 sebagai org baru.Masuk minggu kedua,hambek kau.banyak toi keje die bagi.Keje saya banyak kene handle dgn private company.Sebab mainly job saya berkaitan dgn standardization of skill.Macam2 skill ado.Dari skill sebagai tukang masak sampaiiila skill bertaraf professional .Sume kne selaraskan dan kene kaji untuk mantapkan skill tu dari mase ke semase.Hah,jgn tak tau,operator2 kilang kt toshiba tu pon kene ade pengiktirafan untuk skill yg dorg ade.kui3..
Jadi,banyak company,banyaklah ragamnye.(eh,boleh plak cmtu)
Gaji?alhamdulillah.Sangat2 lebih dari cukup.
Istimewanye keje sebagai PLV ini, ade elaun tambahan yg tak semua jawatan dapat.Sebab x ramai dalam jawatan ni.Syarat2 pengambilan baru untuk jawatan ni pulak,die amek students yg grad dr overseas dalam engineering ATAU pun org tu pernah berkhidmat selame 10 tahun kat institut.Jadi,tambah2 elaun tu,cukupla nak simpan duet.Maka,cepatla sikit impian2 dan angan2 yg ade dicapai..amin..:)

Dah name kene handle banyak bnde,maka meeting pon berderetan lah.Dan kalau da meeting tu berderetan,maka santapan selepas meeting pon beraturan lah.hahahaaa...gemok2..haippp..xleh2..kene menten bmi nih.

Hurm..kalo nak cerite yg x best pulak...ade je..
tapi..xpelah.next timelah.
update buat mase ini.
Sekian..:))

pssstttt: tuan pengarah kate,sayelah pegawai termude pernah berkhidmat selame ni.Sebelum ni umur paling mude masuk kementerian as pegawai ialah 24 taun.Saya 23 taun.yess!!!

12 comments:

oyenks said...

tahniah miza!
enjoy ur work :D

Anonymous said...

wow...sound interesting.

ehem2..impian ape yg tersimpan tu..moshikashite2...??? :P

kyo_9 said...

uih.. dia amik student blaja oversea jer?? ade chance nih~ ;)

shahrin n farah said...

wokeh..dah paham dah naiyou keje ko skit2..huhu..

AjiGiJiss, AiN Kici said...

wahhh..sound interesting..cepat kayo la ko..hikhik gambatte2!
papepon gaji lebih2 tu leh la belanje kengkawan kt telok nih..hikhik

aReLaN said...

fuyyo.bgus la gaji tinggi.ni mcm ko je kna blnje ak.hahaha...cpt2 la sket angan2 n cita2 ko tu tercapai.leh gk ak knl rmh ko utk kndri nnt.

Miza Azmi said...

oyenks:tq oyenkss..oyenks keje kt mane skrg??

anony:moshikashite2..???nandarou ne~~

saido:hehe..peluang tu berade di mane2..

farah:hahaa..kene citer panjang lebor baru paham.tu pon sikit2 je.aku pon ngah belaja lg ni.huhuu

Miza Azmi said...

ain kici: hehe..iye2..org telok dtgla lawat aku nih..baru leh belanje.hik3..

matle:iye2..doa cepat2 sikit settle.amin2 kan...hihi

Anonymous said...

Klau yang pernah belajar overseas macammana?

Miza Azmi said...

anonymous:hurm.mintak aje.kalau ade rezeki dapatlah.
err..sebenanye yang cakap jawatan ni die amek students yg grad oversea dalam engineering ni,timb.menteri.die cakap time majlis lantikan.tp bnde xde tulis pon kt requirement untuk apply...

Shera Nasir said...

kak as nnt da jadi tuan pengarah amek la kami2 ni keje plak..hihi

Miza Azmi said...

pn shera:hofkos.tp risau nnt by the time aku dapat surat naek pangkat jd tuan pengarah,aku da resign jd hot mama.hahaa,..