iklan

Friday, 3 September 2010

Tagged

Sebenarnye ni dari si mat le...dah lame gilos tapi baru hari ni ade hati nak buat.tag die senang sajeeerr..

Nama samaran paling anda suka dalam hidup anda dan kenapa?
Sebelum itu,mehla mengenali nama2 samaran yang saya ade sepanjang hidup saye ini.panggilan dari family dan yag tersayang dikecualikan dari list ye.kui3..

1)asmiza: ni biasenye dipanggil oleh org2 yang baru kenal..

2)miza; name ni dipanggil sejak dari sekolah rendah sampaila sekolah menengah

3)as: sebabkan ade ramai orang yg hujung die berbunyi "za",contohnye liza,fiza,aza dll,maka semenjak masuk jad,nama miza telah diupgrade kepada as.senangg aje nak sebutnye,dan juge senang aje nak bg penegasan.kalo nak kenekan org dalam kelas untuk dipanggil oleh lecturer ke ape ke,,sebut saja ASSSSSSSmiza dengan "as" ditekan sekuat-kuatnye.

4) kak as ; haaaaaa..ini.....ade sejarahnye..dan name ini dipopularkan oleh ajigiji.kalau nak lagi masyuk dorg bg sengau2 sikit.haha(suke si ajigiji ni nnt name die ade kt post aku.kih3..)

5) cik as : ni pulak upgrade lg.sejak bile ntah.yang saya igt,time tu kat jad dorg suke letak cik kt sape2 aje.yg mule2 sekali cik far kot(faridah).lepas tu muncul cik salmi,cik tikah,cik dila,cik tom(ni khas,sebenanye encik tom.ihiks)name saya pon adela cik.
lepas tu..sampai time keje sekarang ni pon,supposedly puan as,tp sbb single in form,dorg pon panggil cik as.

dann..nama yang saya suke sekali adalah...............CIK AS
sebab ape ek?sebab rse nama tu mcm sopannn aje bile panggil.dan rase baek.dan rse dihormati selaku seorang gadis melayu.ceh,merepek lak.
tapi,saya suke bile org panggil saya dgn cik as.jadi,kalau nak saya suke,panggilla saya cik as,hihi..:)


Boleh berikan pendapat ikhlas yang ringkas tapi padat tentang blog yang tag award ini pada anda.
Pasal blog matle ni..tulisan die kaler2 banyak2..lepas tu selalunye update pasal xtvt die,x penah plak saya bace pasal die emo kt belog.tp biasala kot.kalo popuan je salu emo.kih3..
kalau pasal bloggernye plak,die org kampung saye tuu..lepas tu x saba nak makan nasi minyak die nih.nasi minyak matle ngn dik fateng...hehe.

kawan2 sape tak buat lagi sile buat tag ni heiii..ain kicik?cik dila?u all da buat???kalo pree buatler heiii..(^^)


Sebagai penutup,nak tempek gambo la.boring lah kt fb xde gamba baru,tp xnk letak kt fb sbb rase x best jadi saye letak kt blog ni aje gamba mase g floria hari tu.
komen floria?
menghampakan.
xde sekupulan bunga yang cantek yang boleh tangkap gmba dan dgn bangganye kate saya dah g floria.cubelaa buat susan bunge2 tu cantek2 sikit.ni tak.macam nak taknak je bunge tu botak2 kt tanah.huk3..

owh.kalau cakap pasal scenary cantek,saya rindu nihon.xyah g floria ,taman depan umah pon da cukup cantek susunan bunga die.sekian.

3 comments:

aReLaN said...

maa ne.ak takkan cter bnda sedih kot kt blog tp klu rse marah nak lempang org ke apa mybe akan ade la cter.hahaha...ak lak.ko nye nasi myk dlu la.ak lmbt sket.byk bnda nk kna kejar lg.

salmi dharmiza said...

Cik asssss! Haha. Eh ape aku nk ckp snanye ek. Lupe da. Hehe. Anway selamat mengakhiri puase dan selamat hari raye. Cik as da keje so leh la kasik duit raye kan? Yeye!

Miza Azmi said...

matle: baeklah.makanlah nasi minyak aku dulu nnt ek.haha

carumi: hei budak kecik..balik msia dulu baru boleh bicara tntang duet raye ok.hihi