iklan

Thursday, 21 October 2010

anorexia vs fatnexia

anorexia = pity them
source: google

anorexia :perasaan takut untuk jadi gemuk.Jadi sekat makan sebab bile tgk cermin je rase dah gemuk walaupun diri tu dah kurus keding.
  • as,lunch tak.lapar kan??-ok,sett..jom.kol bape?
  • as ni makan banyak lah. kata puan *** sambil melihat ke pinggan diselangi dgn kata2 kalau badan maintan takpe.
  • hai,banyak beli,ade orang nak dtg rumah ke?-tokey kedai runcit kate.padahal beli roti bape bungkus,twisties ngn air kotak milo 3 aje buat stok.
Persoalannye,betul ke saya makan banyak???Rase macam biase je.Lepas tu kalau timing makan lari je,msti sakit perut gastrik tu dtg ngn pakej sakit kepale sekali.Sbb tu kene jage timing makan.Lepas tu,ade org tu kan,bile saya tanya die saya kurus ke tak.die cakap,saya ni terbalik dgn anorexia,iaitu fatnexia.(Dr. Mislullaby kalau bace entry ini tulun bagi istilah yang betul untuk anthonym anorexia.hihi)

Tapi betul la,xnak kurus mcm dulu..sekarang maintain ngn bmi ni oklaaa...
Tapi betul ke?kalau betul saya takut kurus,maknenye saya ade ade eating disorder la ni??takkan nnt satu hari saya jadi cmni plak???ngaaaaa~~~~takmauuu!!!

googled

9 comments:

aReLaN said...

hmmm..klu gtu ak ni jnis apa ek???pantang org kte ak gemuk,msti pastu ak training gler2 smpi demam.pdahal xgmuk pn.ssh btul nk maintain ni.tp dgr cter bdk2 ni pn mmg ko kuat makan.bdn tkde bsr pn.hahaha

kyo_9 said...

hmm.. ak plak nk jadi gemok dari dulu x jadi2 -_-" BMI agak stabil tp waktu g korea dulu, scanner tunjuk ak underweight (怒) Malu jer depan awek korea yg jadi tour guide waktu tuh -_-"

Anonymous said...

euw...agak menakutkan tgk gmbr aneroxia tuh...

Miza Azmi said...

matle:haaa..tu jenis x paham.haha.arkk.sapekah bdk2 tersebut??berani berkate begitu??haha.tp mmg pon.kui3..

saido:haha.asalkan sehat..org metabolisma tggi makan byk mane pon ssh nak gemok.-org cakap-

anon:sbb tu kasihan bile tgk dorg..

Tihara said...

dua-dua takut arr..

afraliza said...

kesiannye tgk 2 org mangsa yg kat atas ni..xmo jd camtu..menten..

Miza Azmi said...

tihara : huhuhu..due2 eating disorder.mstila takuttt..

afraliza;.jom2..kite maintain je da cukup.hihi

miszlullaby said...

hihi..mintak simpang.ish2...

BlueberrY CheesE said...

huhu. xnak jadi aneroxia dan xnak jadi fatnexia. nak jadi beautifia =p hihiih