iklan

Sunday, 21 November 2010

Lelaki,kereta dan dotdotdot..

Dahulu,dekat umah opah bile paksedare balik kampung(waktu tu paksedare bujang lg),kirotang kecik2 ni main la kat laman rumah.tapi saya perasan,pak sedare saya msti dalam keadaan berjage-jage.takut sangat kereta die kene ape2.bukannye kitorg amek batu conteng2 kt kete die pon.

Ayah saya pon same,dulu mule2 adik lelaki bawak kete,die dok kawal depan umah.padahal nak alih kereta je...Waktu saya mula-mula nak amek lesen nak prektis bawak kete,adik saya plak yang jd jage2.

Bile naek kereta kawan plak,tibe2 macam ade langgar sesuatu.Terusss berenti tepi jalan,tgk kat mane2 ade calar ke ape.Saya rase mcm langgar semak tepi jalan je,ape nak risau??hek eleh...
Dalam hati terus terdetik,lelaki ni,sayang sgt ngn kete.kalau calar g jela hanta kedai.settle.

Sekarang..bile dah ade kete sendiri..1st time kete calar saya leh rilekkkk je lagi.takpe,sikitt saja.tapi ni 2nd time wooo..baru rase macam,adusss,hatiku pon tercalar-balar.walaupun boleh polish,tp..sedihh wooo....
Jadi nak kate gender yang sayangkan kerete lebih2 adalah significant dgn lelaki,dah xleh pakai sgt kot...
Sebab sekarang kalau ada bau,warna mahupun rasa tak sedap semasa memandu atau sebelum memandu,kompemm saya belek2 risau2 atau berenti terus kete n call org berkaitan.

Perlu berhati2 lagi sebab taknak tambah calaran ketiga.uhuhuuu..

9 comments:

miszlullaby said...

abg saye pun same.bile keter die calar jek,memang muke merah padam.macam nak meletup.kekeke.

aReLaN said...

ak ngan slumber telah mebuatkan keta cmpny calar.hahaha...ble la nk ade keta sndri ni ek.hmmmm

Miza Azmi said...

miszlullaby : kan..dolu2 mmg pelik je tgk dorg.jage kete macam jage baby.takut sangat.kih3..

matle:ko buat cmne matle.amek duet syiling conteng2 ke???hehe

aReLaN said...

pe lak.ak parking undur tak perasan lak ade tiang.1st time reverse ngan keta auto.ak lepas trus brek.laju je dia undur.klu manual kn still kna tekan myk br gerak.hahaha...pndi2 ak la ayat HR yg bnda tu dh ade sblm ak nek lg.

AjiGiJiss, AiN Kici said...

kete aku lak kotorrr gile beb lalu jln banting yg byk lori..bengang gile bile pas ujan lori lak kiri kanan..air lumpur tu membuatkn kete aku da mcm kete kontraktor..ya daaa..kete baru nanoni...

Haffiz MohdNoor said...

wah! singgah kejap bace post nih,, :D

Lizzie Yasmin said...

aduh paling sedih kalu calar yang tak boleh elak.. mcm lagan tmpat berpasir..dan bertanah liat.. pergh... bila cuci keta mula menyumpah seranah.. huhuhu...

Miza Azmi said...

matle:lor..x reti bawak kete autoo??x retiii????adeh...salunye org x reti bawak manual.kih3..

ain kici: yadaaa yadaaaa!!!lori mmg jahat!

Miza Azmi said...

haffiz:sile,sile...:)

yasmin: huhu..betul tu..da xleh elak mmg kene redha jela kete dicalarkan..huhu