iklan

Wednesday, 24 November 2010

Orang jahat mintak-mintak dapat balasan setimpal!

Panas,panas!!

Baruu je berape minggu lepas sorang ofismate hilang henset.Bile check CCTV,stil x dapat trace sape org curi.lagipun mangsa letak henset atas meja aje,n die sendiri pon x sedar pukul berapa hilang.Sebab xde bukti,mangsa redha jela hilang henset...beli henset baru.

Tapi tadi,ofismateku telah kehilangan handbag beserta barang2 dalamnya sekali dgn paper beg berisi botol air!handbag tu...dalam tu ade kunci kete,kunci umah,beg dompet n macam2 lagi.Gempar la jugak bnde ni.Kawan saya tu simpan beg dalam almari kunci,n die keluar dari bilik x sampai bape minit dah hilang semua barang.

Check CCTV,kompem..ade muke sorg pakcik ni.Muke baik je.Mmg die dah melilau2 dalam ofis kitorg cume nak cari masee je.Siap bertegur sapa.Bersangka baik,igtkn mungkin kenalan sapa2.Igtkan katerer ke,client ke..
Tapi gmba x clear sbb bilik kawan saya terlindung sikit,just nampak die kelua n bawak paper bag.Tak dapat sure die geledah ke ape ke..
Lepas tu,siasat lagi.SAHHH!!
Mmg die.Dapat snap die tgh tinjau2 usik2 bawak meje org kt floor lain.time tu dalam kol 2,msti ofis lengang ade yg g solat etc..

Sistem keselamatan kt ofis ni mmg kureng sikit lah.Company yang buat security system ni pon,buat keje lebih kurang je..Ade CCTV yang x function,nak tukar security password pon xleh.

Tapi bnde ni mmg jadi pengajaran kt saye supaya jgn suka-suka letak barang,henbeg,beg dompet selain kt tempt yang berkunci n kunci tu kene bawak kemane saje saya g.Kene hati-hati.WAJIB!

Jahat betul pakcik tu.Tengok muka mmg baik!Huh!

5 comments:

aReLaN said...

sebab tu jgn judge org by appearance je.mke jernih tak semestinya baek & muka ganas tak semestinya jahat.ish3.pe la nk jd dunia skang ni.ssh sgt jdnya nk cye kat orang.

Anonymous said...

like comment by matle.

kyo_9 said...

hidup matle..

Miza Azmi said...

setujuuu!!tp kadang2 kite x sangke.contohnye pencuri tu.muke macam bapak2 kite je.jumpe org siap angkat tgn(konon2 mcm kenal la) padahal pure2 je..nak kaburkan org2 yang ade dalam ofis..

tapi apa-apapun,sekali kalau kite dah rasa ragu-ragu/waswas dengan keadaan,orang,barang atau apa-aje...lebih baik berjaga.

pijie said...

jahat tuh.. naseb baik aku org baik..haha