iklan

Wednesday, 11 May 2011

Sekinchan Ikan Bakar

Pagi tadi,bukak tivi tgk Selamat Pagi Malaysia.Wardina semangat promote satu kedai ikan bakar.Sekinchan Ikan Bakar namenye.Cara die promote,buat kecur air liur aku je.

Tapi,maaplah.Saya dah pergi sekali .Aku pergi yang branch die dekat area bangi/kajang tu.Dan tak bercadang nak pergi untuk kedua kalinya pun.

  • Harga = mahal
bayangkan sekor ikan kembong die leh ambek sampai 8ringgit.
  • Kesedapan = Tak sedap
Ya ampun...ikan tu macam die rebus je lepas tu letak kuah die.Kuah die mmg tak sedap.
source:google (mcm ni bentuk rupe ikan bakar tu)

Ok fine.makan jela...lepas tu tgk org meja sebelah oder kerang bakar.Ya ampun...kerang bakar die,tanpa dikupas die dok curah je kuah die atas cengkerang tu.Orang tu pon mcm serba salah je nak makan ke tak kerang tu.Dahla ciput je.

Kesimpulannye,jgn tertipu sangat.Igtkan bile advertise dekat tv lah apelah,sedap sgt ke?Lagi sedap ikan bakar kt kedai kecik2 tu je..

Menyesal.

Cube korang pergi pulak n review kat aku plak.Mane tau kot2 branch ni je x sedap ke..cmne?

7 comments:

AjiGiJiss, AiN Kici said...

Sekinchan Ikan Bakar yang main branch die kat Setiawangsa dkt ng ghumah aku. Aku da gi situ byk kali jgk..ikan bakar derg mmg masak cmtu. bukan yg selalu org wat ikan bakar yg sampe nmpk itam2 arang tu. Die mmg masak gitu..tp aku rs ok je la..not bad..sedap gak..tp mmg agak mahal.

AsMiza said...

yeke???aku mmg x suke mcm tu kot..tp siyes ikan die mcm die rebus je.kuah pon tawaq abes(lupe ko mmg suke yang tawar2..teh pon tawar2 kan?hihi).or maybe gak aku compare ikan bakar dekat umah aku yang 5ringgit je lepastu lg sedap.bias kot.haha

odah said...

kampung ak tu sekinchan..hahaha..
ak pon tak penah gi makan,tapi konpirm mak ak masak lagi sedap so ak pass r..hahahaha;p

Yuslia Suhana said...

aku pun tak suka ikan bakar yg mcm tu.. And letak kuah atas cengkerang sgtlah ntah pape.. bek letak lam mangkuk.. huhu

AsMiza said...

odah : hahaaaa..kalau cakap pasal masakan mak,sume bnde mesti kalah punye..hehe

yus:yey samelah kite.tula,nak cicah kerang tu pon mcm nak fikir 2 kali walaupun mstila kerang tu di basuh dulu.huhu

oyenks said...

Miza, bukan selamat pagi malaysia. Yg tu RTM punya. Tapi malaysia hari ini TV3 punya. aku pun tgk. sebab dah pernah baca blog Kak D punya testi mmg dah terus pangkah la

AsMiza said...

oyenks: haahlah.konpius selamat pagi malaysia dengan malaysia hari ini.hahaa.