iklan

Thursday, 8 December 2011

Ombak Rindu

Hai..
Sape dah tengok filem Ombak Rindu????
dan..
sape yang dah penah bace novel Ombak Rindu tu?????
dan...
sape yang dah bace novel die pastu p tgk citer tu kt wayang????

aku dah bace dah novel die.dan semalam aku g tgk citer die kt wayang.
Tapi..
aku tak puas hati laa....
Sebab bile bace novel kan,aku rase lg mencarik-carik jiwa aku die punye konflik.sebab aku rase citer die lagi panjang.
Sebab aku rase ade satu part tu Izzah akan mati(sebenarnye tak mati,die hilang ingatan je) .Lepas tu aku rase si hero tu die tak cerai ngn Mila(lisa Surihani),dorg siap ade anak lg rasenye.

Aku kuar wayang je bising menyatakan ketakpuasan hati aku.Aku rase citer ni patot lebih panjang.Ni mcm skip2 je.Sampai aku kuar ayat mcm ko bace novel harry poter sampai abes tapi ade part yang die tak tunjuk..frust tak????

Rupenye,mmg aku yang salah.Ombak Rindu tu ade sambungan novel die rupenye.tajuk Cinta..Tiada Akhirnya..kat situlah part Izzah hilang ingatan tu.Mmg patutla aku rase citer tu tak cukup.Aku sendiri yang lupe aku da bace novel sambungan die.tula,banyak sangat bace novel.Sampai tak tau yang mane da bace,yang mane belom bace.hahaa..

Tapi!!!watak aeron aziz tu..mcm cepat sangat jd baik lah dalam citer tu.Padahal,kalau aku bace novel,aku rase die menjengkelkan,panas baran,ego,suke mengarah orang,bossy,tapi ensem.haha.
Maya Karin..tak bape sesuai kot jadi watak wanita kampung...

Alamak,aku membebel kalah pengkritik industri perfileman negara la pulak.Ok.aku stop.
Sape tak tgk lg,bolehla tgk.kalau malas,tggu je sape2 upload kt youtube.hahaa

4 comments:

Has said...

haha. best sgt ke novel tu? saya tak pernah baca la..tp antara baca dan tgk movie, saya rasa saya lebih suka baca..so agaknya better saya pegi cari buku tu? :)

Nani said...

Hi Miza,

Memandangkan ko dah tengok kan.Kalo amek kire kesan pada pemikiran pada seluruh buana orang Islam Malaysia terutama budak2 belasan dan orang2 muda yang semakin dibiasakan dengan babak atas katil,tambah2 lagi pelakon2 dia menjadi kegilaan ramai, ko rase teruk tak adegan dari peluk,cium dan sampai ke Maya Karin berkemban cerita tu?Sebab aku tengok trailer jek.

AsMiza said...

hasparina sensei : bile bace novel ,air mate berjurai2 turun,boleh dikatekan best la sbb pandai die mempermainkan perasaan pembace.haha.saye pon rase better sensei bace novel tu dr tgk movie die.hihihi

AsMiza said...

aku rase adegan tu tak teruk compare dengan citer lain mcm klip 3gp(aku tgk trailer je),cite barat yang terang2 lg banyak babak gitu tapi aku rase adegan tu lame benar sampai aku ngn kawan2 aku sesak napas nak tggu bile la nak abis..

kalau ko tgk citer yang lawak2 mcm bini2ku gangster tu pon,aku rase citer tu tak sesuai utk budak2 tgk.merepek je!