iklan

Tuesday, 29 November 2011

Warren Buffet : hidup biar simple asalkan bahgie

Sape penah dengar name Warren Buffet ni??
Korang tau tak die ni orang kedua terkaya di dunia after Bill Gates pada taun 2009??? Tu pun lepas die dah dermakan sikit harte die.Kalau tak taun 2008 dulu die la paling kaya.

















Bile bace balik,kire macam ni bg kesedaran kt aku la.Orang kaye ni pon tak terhegeh2 nak beli barang branded,ni aku bile da rase duet banyak sikit je kt tangan da gatai nak beli itu ini.kalau dulu elok pakai pencuci muke safi,gatai nak try clinique lah,lancome lah,senang cite,tak pandang drugstore punye brand.sume nak yg kt counter je.tu baru mekap-mekap punye barang.henbeg lagi..da gatai2 target nak coach lah ape lah.kalau dulu elok je pakai no brand,beli kt tepi-tepi booth kt mydin ke giant ke.

tapi tula,berperang ngn napsu la nih.
napsu kate.'Takpe...sekaliii je belii...lagipun tahan lame kalau beli mahal-mahal"
akal kate . " Berjimat...duet lebih tu banyak bende berfaedah lain yang ko boleh buat.."

Jadi,ikut kate napsu ke..ikot kate akal??ihiks.



3 comments:

aReLaN said...

skang ni pnye style,dh kaya sket berlagak mcam org byk sgt duit.ntah pape.pstu mkin kaya,mkin hanyut lk tu.dunia oh dunia.

AsMiza said...

tula...mintak2 bile aku da ade rezeki lebih nnt jgnla membazir n makin hanyut.

oyenks said...

entry ni best!
insafnyaaaaaa Y.Y

Abg Warren Buffet, wa salute lu bro!