iklan

Monday, 9 January 2012

Ape lagi yang baru selain tahun baru?

Baju baru..

Seluar baru...

aku perasan badan aku dah membesar sampai seluar jeans da tak muat,baju pon da ketat.
6 tahun yang lepas,time belaja lg,kalau nak beli seluar jeans aku mesti akan cari terus saiz yang paaaling kecik.tu pun dalam hati tak puas hati kenape time tu size plg kecik yang ade 25?ke 24?da lupe..sbb bile pakai pon loose lagi..

Dulu aku memang teringin giler nak gemuk.Sampai hampir terpengaruh nak minum weight gain.Berat usah kate la,underweight je memanjang.

dari hari ke hari aku nak jogging,tapi tak tercapai jugak.Aku pon tengah nak try ubah pemakanan aku.No cekelat or kudapan anymore.Sebab aku ni kire hantu aiskrim n hantu kek.Cepatt je aku leh abiskan.
Orang yang tgk aku takkan ckp aku gemuk,tp dorg cakap aku berisi.Berisi dari dulu.Aku suke.Tapi rase mcm tak sihat lah..Ape yang aku nak ialah sihat,cergas,naek tangge 10 tingkat pon maintain lg dengan badan n berat sekarang..hehee

Tahun ni jugak,aku baruu je dapat confirmation letter.Alhamdulillah..sah lah aku sbgai keje gomen ni.Aku taknak boros sgt,hidup bersederhana.Sebelum ni aku plan nak beli henbeg Coach,sbb adik kawan aku kt US boleh belikan,dapat murah dari retail price.Aku aim lame gaklah beg tu tp aku batalkan..rase mcm duet tu kalau aku buat bnde yang lebih berfaedah pon takpe.Banyak lg bende yang boleh dibuat.Aku tgh cube berjimat nih(sile tepuk tangan untuk saye).Susah ooo nak tahan diri.
Lepas tu,
aku harap tahun ni sesuatu akan berubah.InsyaAllah..
heeeeheeeee(^____^)

7 comments:

kyo_9 said...

baru dapat confirmation letter kerja dengan BN? Eh, selama nih kerja ngan pembangkang ke? hehe~

aMaryLLiXe said...

jom join aku asmiza! hehee.. bgs2, yg pnting kesihatan..skrng muda lagik bt kne igt apa yg kita buat skarang effect masa tua nnti. kang byk penyakit lak ble x jaga mkn.. bgs la ko dh x underweight tuh, cuma try masukkan skit2 senaman hari2. InsyaAllah x mengah dah naik tngga tingkat 10 tuh,,hahaa..

Has said...

tahniah! :)

Has said...

oops! bukan tahniah sebab badan naik, tp tahniah sebab confirm kerja :P

aReLaN said...

tahniah untuk sme skali.hohoho...ak hari2 jogging pon still rse tak sihat lagi ni tau.pyh btul nk exercise dh keje ni.hmmm

AsMiza said...

saido : kankei nai desukedo..

aliah:tulaa..aku semangat tgk ko.siap dgn masakan ko pon sumenye yang healthy.seb bek ko letak resepi.hihihii

has sensei: hahaaa..tula,terkejut saye sensei nk tahniah saye gemuk.saye igt sensei nak perli saye hahaa.mekasih sensei..

matle:hari-hari joging ke ko??aku seminggu sekali pon ssh.huhuhuhuhuuu.btw,tenkiu..

Islah nafsah..Ud'u ghairak said...

mantop2..ape yg nak berubah tuh cik as??status ye???huk3~jgn lupe aku di sini daa..aku br je pindah melaka 3 minggu lebih..