iklan

Wednesday, 20 June 2012

Sunyi

Senyap sunyi jeee..
Kenkawan aku yg before ni punyela suke update blog,nk tgk sebulan sekali update pon payah.
Memang pon..bile dah jadi shakaijin nih,takde mase nk update belog selalu.Kadang2 tu..aku pernah gakla trlintas nk update.taip-taip separuh jalan,terpikir ..ek eleh..setakat nk gtau aku buat bende ni..ape ke hal?. berenti taip.delete entry.tamat. last2 aku bukak comatosewithbraindamage(belog green apple),bace belog org.huahuahua...

Buat sesiapa yang merinduiku,ketahuilah kalian,aku sehat2 sajer..Cuma skarang agak bizi,yg membuatkan cuti hujung minggu sabtu dan ahad adalah amat berharga bagi aku..Tak taulah kenapa org still cakap masuk gomen hima.Sbb aku setiap kali keje yg kene outstation,tak sah tak abis smpi malam.Dahle tkde claim OT, seb bek leh book off.

Ooo..pakwe aku ckp,aku dah macam makcik2.Sebab hari tu aku jln kt parkson aku nk tgk Tefal. Berbeda dengan jaman dahulu kala yg lebih cenderung nk tgk mekaaapppp aje.Dan aku setuju.Mungkin ini proses kematangan utk aku supaya bersedia jd isteri yg cekap memasak kelak.Bersyukurlah kekasihku,kerna keinginanku itu adalah untuk perutmu jua nnt..

*Tapi mmg mahal lah Tefal.Kt nihon dulu nape aku tgk kt Ito Yokado satu set (ada 3pcs/5pcs) tak sampai 1man???Nyesalll aku tak beli.Sape leh belikann????????hukhukhuk.


7 comments:

kyo_9 said...

makcik..
first time dgr orang gomen cakap xde hima waktu keje..
bukan ke jadual waktu korang paling happening??
masuk office pkl 9, pkl 10~10:30 tea break.. pastu sambung kerja sampai tengahari, lunch break sampai pkl 1.. pastu sambung kerja sampai pkl 3 tea break lagi 15 minit~30 minit.. pastu pkl 5 balik kan?? haha~~~

menyesal x kerja kt Malaysia.. hoho~

aReLaN said...

hahahaha..aku pon sokong saido.selalu kalau aku cuti,ramai je aku tengok org gomen kat alamanda padahal waktu keje.lain dept lain kot budaya keje. :P

AsMiza said...

Saido,bertuahnya dapat masuk keje kol 9 pastu tea break kol 10.pastu lunch sampai kol 3???ko refer department mane ni saidoo????aku nk tuka situlah.:P

Betoi la tu matle,depends pada department,n depends pada diri sendiri gak..tp seriously,kalau aku outstation,keje adalah dari pukul 830 pagi sampaila kol 11lebih malam.

Nk tau lebih lanjut,masuklah gomennnn..haha.Tapi tak dinafikan,aku lg hima dari korg lah kan,sbb sabtu n ahad aku cutiiiii~~hakhakhak.

aMaryLLiXe said...

pesan jek kat Saido ke sape ke kat nihon tuh belikan t-fal..lagik berbaloi =P

AsMiza said...

aliah,bagus idea tu.hihi..tp serius nyesal tk beli duluu..guguguuu

Has said...

saya rasa imej stereotype "kerja gomen" dah banyak berubah. sebab, dah ramai anak-anak muda lulusan tinggi yang berminat masuk "gomen" kan? kamu-kamu dan mereka-mereka lah yang akan membuat anjakan paradigma kan? :)

AsMiza said...

ye sensei..insyaAllah akan buat yg terbaik..cuma terkilan dengan sesetngah org yg tak bg support lansung malah memprkecilkan usaha kite..:(