iklan

Wednesday, 28 November 2012

BER1M

Hari tu aku balik kampung dan saje2 je jalan ngn adik aku kt gerbang malam (ala2 uptown..kt kg kitorg tak pggil uptown.sebabnye aku tak tau.haha)..
masuk2 je aku tgk ramai giler org kerumun.Pastu ade mamat ni tukang paggil orang yg dtg situ untk isi borang.oh,BER1M upenye...

die nk tarik aku jugak untuk isi tp aku aku ckp xpelah,xnk isi.tau,agak poyo jugak jawapan aku.tp mase nk balik aku saje2 je singgah nk tgk.dah alanmg2 singgah,die pon suruh lah isi...time tu aku da sms adik aku dah,
"angah,kakyong isi borang berim ni.takpe ke weh?"
adik aku lmbat reply jd aku pon isi jela...
orang tu siap pakai baju 1malaysia,ade mesin printer untuk buat salinan ic.kirenye org yg dtg kt situ tggl isi je..Borangnye pulak,isi simple yang amat.Macam boleh dipercayai dan amat memudahkan kan?

Aku sebenarnye tau,aku tak layak pon nk mohon.tp mamat pakai bju 1msia tu suruh isi je.nnt dapat jugak.kuang2....

balik2 umah,adik aku ckp,bnde2 cmtu penipu.die dah confirmkan dgn kenkawan die dr lhdn sume tu.kalau tahun lpas lg teruk katenye,ade yang smpi jual borang tu.Aku takdelah rase ralat pon..cume aku kesian kt org2 kampung yang layak dapat bantuan tu,tp kene tipu hidup2...




4 comments:

.Si kEmunCuP. said...

ape motipnye dorg tpu cmtu tu akk? adekah dikenakn duet ke ppe utk isi borg tuh?

viadap betul org2 x b'tggjwb gtu tuh.

kyo_9 said...

uih..
x bahaya ke kalau diorang siap buat salinan IC skali??

Anonymous said...

mmg celaka la kalau tipe. aku baru apply online haritu..

AsMiza said...

wawa-chan: wallahualam..tak tau ape motip sebenar...sungguh viadap kan?huhu

saido: sebenarnye risau gak..tp kt borg yang aku isi tu tak reveal ape2 detail sgt pon.xpe kot.haha

taktaunama: yg online tu betul...tak tipu.yg kalau bukak booth kt mane2 tu yg diragui.