iklan

Sunday, 17 March 2013

peredaran zaman katenyerr

tadi aku teman adik aku g cari enset..
kelas die skrg lecturer soh cari info dalam kelas time2 tu gak.so nak taknak kene cari keitai yg support wifi,n apllication zaman sekrg lah.(maafkan aku sbb aku masih ketinggalan zaman.aku tak tau ape itu telefon pintar.enset aku masih nokia lame.bile nk tuka ntah.kahh)

masuk kedai samsung..atas kapasiti seorg pelajar,adik aku kompemla cari enset murah je..tp..time kitorg nk beli tu,ade lah pasangan ibu dan anak.anaknye dalam drjah satu kot.pompuan.sedang melihat2 enset..

aku igtkan mak die yg nk beli enset.tapi anak die yang nak.Mak die tukang bayarkan aje kot.Anak die mintak enset tak boleh blah.siap boleh cakap saye nk yg application watsapp,camera 20megapikcel(tipu sbb aku tk dgr sgt ape die ckp).tapi yang pasti, anak die tau ape yg die nak.

tapi jeling2 jugaklah enset ape yg dicapai.sekali tgk..mak aih..bukan calang2 enset yang dipilih budak tu.beribu jugak harganya.tinggi taste die.padahal aku n adik aku tgk yg murah je..kitorg tak taulah  mak die belikan ke tak enset tu kat anak die.kalau belikan jugak tak taulah den kate apo.Baru sekolah rendah dah dapat henset cmtu..aku dulu enset mainan pon lom tentu dapat.hahaha.

jaman sudah berubah...mungkin henset beribu tu dah jadi permainan bagi sesetengah org..main campak2 pakai buang je...

4 comments:

kyo_9 said...

kalau aku jadi ko waktu tu,
dah terus pujuk mak budak tu ntk swap handset yang dia nak beli tu dengan yg ko tengah pakai..

senang..
mak budak x yah risau kena bayar bil bulanan gila2 lepas tu, n ko pun dapat smartphone yg diidamkan..

haaa...
bijak tak? bijak tak?
kalau ada panggilan ntk join Raja Lawak lepas ni jangan lupa sound aku..

*work stress mode*

aReLaN said...

hahahaha...budak zaman skang memang makin maju & demanding. apa kelas pakai henset nokia lama cam kita ni.

AsMiza said...

haha..saido..walaupun stress jgnlah sampi masuk raja lawak.ganbatte saido!!

matle,budak2 skrg xnk kalah...ko ni ckp2 je,kang anak ko kuar je ko dah adiahkan macam2 gajet.hik3..

Anonymous said...

due bulan 6 ni.hehehe...beranak kat kelate la.