iklan

Tuesday, 21 April 2009

grad@sambung belaja (part II)

Akhirnya..kali ni mmg betul2 tamat da peluang untuk dapatkan suisen tu.
Keputusannya??
Saya pilih untuk tolak suisen tu
就職にする。Saya cakap dgn berat hati kat sensei saya pilih untuk balik msia dan keje..
Agaknye..sensei pon faham keadaan saya yang konfius tu,sensei ckp..

"xpe Asmiza,kalau bile2 asmiza ubah fikiran dalam bln 8@9 nnt ade exam untuk sape2 nk smbung master.Asmiza tau kan exam die cmne?exam die senang je..."(ye ke sensei..?hihi)
-"saya pon berfikiran begitu sensei"

Ye..saya pon plan bgitu.Sebeb sekrg saya mmg xtau samada nk smbung or keje,jadi x berani la nk terima suisen tu.Nnt kalu tetibe rase bersemangat nk smbung,saya akan mngambil cabaran untuk ambik exam tu bln 8~9 nnt.Yosh!!

p/s:Kepade kawan2 yg bg semngat..mekaseh..yg soh semayang istikharah..soudan ngn org laen..mekaseh....


owh ye...sekarang kan haru..jadi ade bykkkk sgt bunge2 yg cantek.dan saya amat x sabar nk ke taman@ladang bunga(??) yang kami da plan tu nnt.nantikan saje gmba2 yg bakal muncul x lame lagi..hihi

4 comments:

kyo_9 said...

ko tolak suisen tuh?

hmm, ape2 jelah.. janji ko bahagia~

aReLaN said...

ak pn tak amek suisen wlupon dioffer.keje kanaa.pape pn decision kte dalam hidup,ada hikmah di sebalik setiap satu

odah said...

kes ko ni sbijik cam kes member jepon ak..die nak keje tapi syukatsu susah nak mati dan2 nak sambung master..
tapi msalahnye kalo dapat suisen ni dah takleh tolak dah..
last2 die brazamm truskan syukatsu yang dah tak tau kmane hale nye n kalo sampai natsu ni tak dapat keje gak die amek jyuken..
ak rase r mane2 jalan pon susah..keje pon susah nak dpat..
master pon tak tentu dapat syougakukin..
d'pendekkan cite ni sume masalah mase dan ekonomi!!

p/s:sori ye t'pnjng lak bebelan ak

Asmiza Azmi said...

saido:ye..
ak tolak..
tp xpe..x mnyesal..
macam yang ak kate..
keje pon leh gain byk bnde juge..

yareba dekiru!!

matle:haah..ade hikmahnye..ak percaye pada itu

odah:hik3..ramai lg rsenye ade prob cmni.
n xpe odah,jarang tgk ko bebel pon..hihi

nape xleh bkk blog ko ek odahh???