iklan

Friday, 21 August 2009

Tokyo Disneyland vs Tokyo DisneySea

Akhirnya,hari selase lepas berjaye juge saye menjejak kaki ke tokyo disneyland selepas pade mulenye nk pegi pada isnin tp en.ojai sakit perut tuka jadi hari selase.Lepas tu saya tak cukup tido sempat tido 2 jam je dari kol 3 pagi smpi kol 5 pagi,g disneyland pening2.fuhh~~okey,xnk cerita bnda sedih di sini.Kite cerita bnde heppy2 je.

My review:
Disneyland
Orang ckp,disneyland itu lebih sesuai untuk budak-budak.TAPI!,saya berpendapat,xdelah kebudak-budakan sangat.Tapi,kalu masuk ToonTown,kompemla budak2.Ade rumah mickey,Minnie sume tu.Kalu nk rase dewasa,silelah explore ke tmpat yg lebih mencabar contohnya Splash Mountain di Critter Country(saye bagi 5 over 5 untuk ini!) mahupun Big Thunder Mountain di Westernland.Ade byk lagi ride yg dewasa2,tp kalu nk tau lebih lnjut,bolehla tgk kt homepage die.Tapi yg due ni mmg amat best.Dan saya すすめ(suggest) anda semua,silalah naik.
Tak dilupa juga,pengurusan masa tu penting..Nanti study map tu betul2,n tgk mane satu attraction yg ade FastPass,gnekanlah fastpass tu.Sbb kalu x gune fastpass tu,alamat kene beratur 2 jam untuk naek satu-satu ride.
DisneySea
Orang cakap,Disneysea lebih dewasa,dan romantik.hihi..Betul,betul,betul!
Sangat setuju.Banding dgn disneyland,rsenye landscape disneysea lagi cantik.Dan byk attraction yg menarek!Saya lebih suka DisneySea dr Disneyland..hihi:).Before nih da cite byk pasal disneysea,kalu nk tau rerajen la carik sendirik ek.
I just love DisneySea.I Love the scenary,the attractions.Plus,the Braviseamo's night show was so amazing.Worth the 5800yen ticket.thehee..
p/s:serabut fikiran memikirkan jikken mode :|oh ye.esok puase.Selamat berpuasa kawan-kawan...

7 comments:

sheron said...

Tokyo city is a nice place and sea is very nice.

Sheron


Cash Online Get Easy cash at your door step

mymirotic said...

breaviseamo mmg best...sindbad pun best gak..hehe =)

Asmiza Azmi said...

Setuju!!!
tu yg g samapi 2 kali.x rugi rasenye.puas ati.hihi

aMaryLLiXe said...

aku setuju! Disneysea best dari Disneyland.

but both still best to enjoy =)

Asmiza Azmi said...

sangat setuju ngn alia~~
walopon disneysea lagi best,tp disneyland pon ttp best juge~~

oyenks said...

miza!
sangat jeles kamu asek berjalan sakan!
hoHO!
btw, selamat berpuasa ye ;)

Asmiza Azmi said...

oyenks..ala..ak jeles ngn ko.leh nari2 kt sane.ihiks..