iklan

Thursday, 22 April 2010

New Life II

Hai..
Hari tu 1st meeting ok aje!Just isi borang EPF n hanta certificates,medical checkup results sume2 tu.
Rumah sewe..sangaaattt ok!Thanks cik dila n sedare marenye yg berhempas pulas dan berjuang habis-habisan dapatkan rumah sewe tersebut..dan baruu je balas2 senyum ngn jiran sebelah n sembang ngn sorang pakcik.Tapi...buat masa ni,..macam da ade bau2 untuk terlibat dgn politik penduduk taman perumahan.Urghh.tu tak best.kih3...Tambah tak best ypm x masukkan duet lagi ni.Gua sudah pokai..uhuk3..

Dapat kawan baru..budak2 IBT.Anis n Ima name diberi plg best,due2 ketul suke mekap.kih3....yeay!tambah geng maen2 mekap nnt.Kalau Ain kici dapat Toshiba gak,maka makin bertambahlah geng lg.hehe..Tp..nnt g keje rase mcm nak selebet2 jela.Tgokla mood nnt.hahaha..
Oh,pastu time meeting tu baru tau ade sorang budak seratas gak tp batch lain masuk toshiba gak.Kecikk je dunia.Pusing2 jmpe balik.kih3..

Semalam jalan2..tibe ade satu promosi kete ni.Promosi sampai hari ni je.Kalau booking,kete dapat mmurah gile.Kete Naza.Naza Forza kot namenye.Tgk harge,murah giler sampai bawah pada budget.Rase mcm nk rembat je cepat.Tapi fikir2,discuss ngn adik ngn en.ojai nun.dorg cakap x cntik,pehtu mcm x kukuh nk ulang alik jauh2 mcm t.intan-KL,ubah fikiran.Stick ngn plan asal.hihi..X sempat plak nk tnye ayah..hihi..

Cakap pasal nk beli kereta..rse macam dewasanye diri saya ini..Yela..kalaulah saya berjaya membeli sebijik kereta nnt.itulahh sepenuhnye hasil titik peluh saya.Kalau org lain,mybe ade mak ayah kakak abang boleh support downpayment ke ape ke.Tapi saya hundred persen menanngung diri sendiri.Tak mintak mak ayah pun..nak bukak mulut cakap ayah.."support la sikit.." pun berat mulut.Tapi kalaula mereka berkeras nk support sikit,segala tapak yg ade pada diri saya ni saya tadahkan.hehe..
Tough juge rase diri ini.Macam ironlady.kih3...

Lepas ni,dah keje,bgn fix hari2 pukul 6.tido fix hari2 pukul 10.
Kalau lari dari waktu ni,berkemungkinan besar ade org konpius ni saya ke panda.huhu.

Esok 1st time nk belaja kete.Doakan saya ye kawan2..
Doakan saya dapat lesen cepat2 n cepat2 boleh beli kete n cepat2 boleh kawen(eceh,gatai..).

haha..

p/s:semangat ni nak keje.Tadi org SPA call.suruh update resume n hanta sume sijil sbb nk proceed untuk ape ntah.Kalaula dapat kerje engineer ngn government....mcm best jek.kan?hihi

7 comments:

kyo_9 said...

aih.. baru stat keje ngan Toshiba dah pikir nk keje ngan government plak?? ;)

cik dlabuseiyn said...

xpe2 cik as..sementara tunggu kete ko kuar aku sanggup jadi driver ko lagi..hahha..
org SPA pn called ko gak ek..aku pn same..nk kene lapor diri kan..malas nye la aku..huk3.. >.<"

Miza Azmi said...

saido:kite kene merancang...

cik dila:hahaa..ko mmg terpaksa jd driver .xde sape leh tulun ko buat mase ni.hihi.
tula..kene lapor diri.aku emel jela akak tu..malas gak tp tkpela dila.mknenye peluang keje makin terbuka luas.kih3...

366 日 said...

wOw..ganbatte ne!!singgah puchong nnt k..

cik dlabuseiyn said...

cik as..ade org puchong ajak kite pi umah dia la..org dh kawin mesti masak sedap kan..hik3

AjiGiJiss, AiN Kici said...

wehhh jangan lupe aku wehh..iskiskisk
T_T

Miza Azmi said...

yeay!!ape lagi cik dila.marilah serang.kih3..
farah,bersedia tau!hii..
ain kici dun risau..kami x lupe u lah..hihi