iklan

Thursday, 16 September 2010

Beli barang online

Waktu kat nihon dulu,beli ape2 pon klik2 je sampai depan rumah dah.Dari nak beli daging,ayam halal,sampiiila ke barangan mahal dan besar2.semuanya boleh dipecayai kualitinya.Contohnye,g ke www.rakuten.co.jp ke...yahoo japan shopping ke..auction pon boleh...
Sampai ke Malaysia,rase macam terikut-ikut pulak budaya membeli-belah kat internet ni.Dah ade berape ntah blogshop yang saya singgah dan terpedaya nak membeli tapi alih-alih tak jadi sebab lembab,kualiti tak tau lah ok ke tak n tak berbaloi sebab jadi mahal bile plus shipping.baek g pasar malam jelah kalau barang nak dibeli tu ade rate2...
Semalam bace paper ni klik,pasal bnde ni....


rase macam..syukurr alhamdulillah tak beli.sbb hari tu ade kawan promote beli kt blog ni.tak kenal pon owner ke ape ke.last2 bile bace paper ni,..semalam trus zasssss g kedai spek yang biase beli lense kt situ.takpela,pueh hati den..
owh ye,walaupon cakap beli online x berape selamat,tapi saya ade minatt giler-gile dgn barang dekat SINI.dapat tau web ni dari blog puan chika@nurulism.com.
Ade sape2 penah beli kee kt sini???Ke..lebih baek beli kat kaunter die terus yang ade lambak2 kt mall tu??dapat paper beg sekalik.ke cenggitu?


aish,nafsu2..nyah kau dari sini nafsu membeli belahh!!

6 comments:

izza` said...

link to SINI tu sgt menarek! thnks fr sharing! tp x pernah beli online jgk la nguu

aReLaN said...

ak dlu slalu je beli brg online kt msia tp seyes tak puas hati cm shppg on9 kt nihon.lelong ke mudah ke pape web jualan on9 kt msia byk yg jnis indah khabar dr rupa.so berhati-hati lah ye bershppg.huhuhu..

Miza Azmi said...

izza:menarek kann..tulah,rasenye kat SINI tu boleh untuk jamu mata saja lah.hehe

matle:oo..ko penah shopping on9 kt msia ek?hohoho..tambah lagi seketoi yang kate x bape ok online shopping di sini.tq!

kyo_9 said...

kt Malaysia memang kureng sket.. lelong banyak kelentong! Beli pastu guna skejap jer dah rosak~ Memang bikin panas aa~

fareast said...

dah lama mengikuti blog ni, tapi kali ni nak komen sikit ek,

barang2 online kat Malaysia ada yang ok dan tak ok, tapi barang yang di Jepun kebanyakannya sangat Ok. Apapun, thanks share link perfume.

Miza Azmi said...

saido: ape nak buat..shopping online kt malaysia baruu nak bermula.

fareast:yela.reliability untuk shooping on9 kt malaysia still rendah lagi rasenye.ok,da sangkut nak beli perfume pulak ke?hehe