iklan

Thursday, 30 September 2010

Film Magika dan filem tiada modal

HAri tu g tengok cerita MAGIKA.Filem Muzikal.
Mule-mule maca tak berminat sangat tapi bile tau yang KRU punye product,terus rse nak tgk sebab biasenye kalau KRU mesti effect die boleh tahan.Lagipun,saje nak sokong industri.kehkehkeh3..source:google

Pelakon die,sue hebat-hebat dan ternama.
Maya Karin
Adibah Nor
M. Nasir
Mawi
Aznil
Raja Azura
Diana Daniele(eje betul ke?)
Ziana Zain
Norman Hakim(blueks)
Vanida Imran
etc

tapi hampa.sebab semuanya kelaur sekejap2 ke.Maya karin xde dialog.Just main2 tepi sungai nyanyi2.Adibah Nor's scene hanya duduk atas katil smbil makan ayam dan nyanyi sebaris.
Aznil kejap.Ziana Zain kejap.Urgh,tak puas.Kalu boleh kembangkan watak aznil sebagai pak pandir tu.Ade sampai ketika rase macam kucar kacir bile semua watak kelua banyakbanyak untuk sekejap2.

Tapi,setting n effect die mmg cantik.Mmg rase berade di alam lain.tu best!

Ceh, macam pengkritik filem yang handal pulak kan.;P

Ok ok,lagi satu hal plak.
Before wayang start,ade la die promote satu filem baru ni tau.
Cuti-cuti Cinta namanya.
Pelakon Farid Kamil n Nora Danish.Tapi yang x sedapnye,ape yang nak di'promote" tu adelah scene2 yang x lawak lansung dan berunsur lucah.(ade satu part bile farid kamil cakap psal nasi lemak n rujuk pda nora danish)
Orang dalam wayang time tu???sume gelak.
Weiii..korang da xde sensitiviti kee??aku tak rase bende tu lawak lansung weiiii.
Tolonglah.Carilah lawak yang lebih bernas selain mengejek fizikal dan kekurangan orang lain dan perkara unsur camtu.
Dengan ini,saya banned filem CUTI_CUTI CINTA tersebut.
Benci ah pengarah cmtu.

4 comments:

aReLaN said...

hahaha...ak hri2 dgr bab nasi lemak kt ofis ni.tp yg takleh blah,pesal lak nora danish nasi lemak 5 posen.xpaham2.pe nk jd zaman skang ni ek. :p

oyenks said...

baru nak tgk magika tu sebab trailer dia best. tapi kalau pelakon kuar kejap baik tak payah. donlod sudah.

kyo_9 said...

aiseh.. ak baru nk tgk citer tuh tp ko dah kasi rating rendah.. (tipu jer)

Miza Azmi said...

matle:haaaa???seb bek ofismate aku xde cmtu lg.huhu

oyenks:haha..donlod sudah..tp best la gak..kelakar citer die.:)

saido: aiseh.tgk ajelah..hehe