iklan

Friday, 17 February 2012

Kelab Murtad Malaysia

Astaghfirullah......
Astaghfirullah.....
Astaghfirullah.....

Aku bace Metro hari ni, aku terus bukak group facebook tu..

Aku percaye,ramai antara ahli group yang menghina agama kita tu,ade terdiri dari orang melayu.

Aku sedih giler bile tgk ade orang yang mcm ni.Macam mane dorang boleh terpesong? Aku mengaku aku ni bukanlah baik sangat.Tapi untuk terpesong akidah,jauh sama sekali.Ini samapi menghina Al-Quran, hina Nabi Muhammad..

Aku pelik,orang2 yang murtad ni,termasuklah yang anti Islam ni kan,kenape mereka suka mencaci agama kita??Kalau aku amik contohlah agama kristian,aku tak pernah la pulak nak cakap Jesus tu bodoh ke ,b@b! ke..perlu ke sampai nak pijak2 Al-quran,bakar al-quran semua tu?? Aku tak terpikir lah pulak nak buat cmtu kt bible dorg walaupun aku tau,bible dah banyak diubah dari kitab lama-Injil.

Untuk kamu agama kamu, Untukku agamaku. - Surah Al-Kafirun Ayat 6

Sejarah ayat ini diturunkan adalah sebab orang Arab pada masa tu mempersekutukan Allah dengan berhala.Mereka mengakui kewujudan Allah,tapi menggunakan berhala tu atas tujuan nak mendekatkan diri lg dengan Allah.(sebagai medium lah lebih kurang...)

Tapi yang aku tgk kt FB tu,orang2 yang murtad ni lansung tak mngakui kewujudan Allah,malah mempermainkan Nabi Muhammad.Padahal mereka asalnya mestilah seorang Islam kan??
Lepas tu,sesiapa yang masuk page tu,try nak mendekat diri n try nak bagi dorg sedar,mesti kene cemuh.Macam sorg brader kt bawah ni Amir Arif, aku tgk die try care lembut,n walaupun dorg dok pekene kan die, die ttp cool je nk lawan hujah dorang.


Aku rasa lagi besar cabarannya nak citer pasal Islam pada yang yang da terpesong berbanding dengan orang yang tak tau apa-apa pasal Islam...

Aku risau giler ape akan jadi pada generasi akan datang. Aku berdoa supaya janganlah ada antara ahli keluarga aku,kawan-kawan aku yang terpengaruh. Kalau aku da ade anak nanti,aku nak didik betul-betul..amin..

10 comments:

kyo_9 said...

beberapa hari yang lepas ada artikel pasal orang arab kena tangkap kt Malaysia sebab tweet kutuk Nabi waktu Maulud Nabi hari tu..

kalau orang Arab yang dibesarkan di Mekah, Tanah Haram bagi non-Muslim pon dah boleh terpesong.. memang x pelik la masyarakat melayu skang pon dah sengal dalam bab agama..

biasa tgk orang tulis, "Aku mengaku aku ni bukanlah baik sangat." <-- rasanya ni pon salah satu punca kot.. hoho~

umat akhir zaman..
bab kutuk Islam dan Nabi ni dah memang banyak gila.. harapnya kita jgn jadi monyet untuk kutuk diorang balik sudah..

berusaha untuk menjadi orang Islam yang lebih baik dan juga berdoa supaya Allah beri mereka hidayah.. ;)

AsMiza said...

hurm..aku sendiri pernah tgk org arab yang seksi giler tgh tunjuk id card(yang arab punye kot)die yang tutup abis kt member die.mcm mempermainkan je.mentang2 kt sane wajib tutup.

bile ade cerita yang mcm ni,buatkan kite sedar yang pengaruh nak murtadkan kita ada kt mana2 n kite kene lebih jaga2.

"Aku mengaku aku ni bukanlah baik sangat" <---- aku tak nampak mcm ne leh jd punca.yang aku tau,bile kite ckp mcm ni,buat kite sedar yang kite belum cukup baik dan perlu improvise n tambahkan ilmu di dada....dan perbaiki lg ape yang kurang...

himawari said...

tktnye..ape name group tu kak as?

aLia-nL said...

my own experience plak..masa naik lif..ada pompuan arab ni dgn kawan2 mat saleh dia..die seksi gila tak pakai tudung.kawan mat saleh dia tnye..kenapa tak pakai tudung kat malaysia..die kate..kat negara die wajib pakai tudung.tapi kat sini panas, so die xnk pakai tudung..huhu.pun boleh kan macam tu.

berubah menjadi seorang yang lebih baik dari sisi agama dan di sisi Allah.amin..

aReLaN said...

masya-ALLAH. tak terkata

AsMiza said...

himawari-chan,kak as lupelahh..tp rasenye Murtads in Malaysia & Singapore..

Alia,amin...semoga kite semua menjadi yang lebih baik..

matle,kan.cuaks kan

MsDila said...

mari kita tanamkan sikap amal makruf nahi mungkar bagi mencegah gejala murtad ni.
-isu yang sangat menakutkan. minta Allah mempelihara kita semua.

NAL said...

Astagfirullah..
sama2 la kita berdoa..

btw baru je follow kamu..

wit_eyeq said...

Huhu,ntah pape lah dorang ni.

Jom kita start dengan ubah diri kita sendiri!! =).

Dekatkan diri dengan Al-Quran,faham dengan hati apa yang Allah nak sampaikan dalam al-Quran tu!Banyak yang sangat sweet okay!InsyaAllah dengan kenal Allah dengan lebih dekat,kita lebih kenal tujuan kita kat dunia ni dan join orang2 yang nak tolong agama Allah.

**You know they keep saying Islam pasti menang. So let's keep being optimistic and ready to start the change within ourself =).

Anonymous said...

Aku bukan islam tapi isteri aku islam. Isteri aku tanya kenapa abang tak nak masuk islam? Aku jawab...sebab aku tak nak kawin lagi tiga...dan islam pun tak paksa orang bukan islam memeluk islam.mendengar jawaban aku dia pun garu kepala..!!!