iklan

Tuesday, 28 February 2012

Pembuli jalan raya







Pagi-pagi lagi aku mcm biase siap2 nk g keje.Hari ni aku siap awal la jugak,jd dalam 7 suku tu aku nak kua umah da..

Kt putrajaya ni biaselah kol 730 tu mmg peak hours.sumorang nk p keje lah,anta anak sekolah la.Nak kuar dari kawasan apartment aku pon da jem.
Sebab itu kite kene bersabar,dan bertolak ansur. Jangan pikir kite sorang je nak g keje. Kite sorang je ade hal penting.

Kebiasaannye,kt tmpt aku,kt susur keluar dari kawasan apartment tu,kete akan keluar selang seli dengan kete dari jalan utama.
Malangnye,ade jugak orang yang selfish,yang mcam bagus,yang nak tunjuk terrer,yang seolah-olah kalau lepaskan satu kereta pon ko boleh lambat sejam kt opis yang sumorang tgh tggu kedatanggan die.

Tibe time aku nk keluar,mmg ade ruang yang besar,cukup untuk aku lepas masuk ke jalan utama. Tapii...tibe2..sorang pemandu pereempuan,(ye,sorg perempuan kuang ajo la lagaknye) speed kete laju2 sambil tekan hon sbb taknak bg aku potong die.
Aku? Terkejut dan menggelabah lah sbb die tibe2 jalan laju himpit aku yg nak masuk tu.aku sempat tgk kete die sambil aku ke tepi smpai tibe2 bunyi mcm remuk.Time aku tgk kete die tu,mmg ade ruang lg...agak besar.kalau die slowkan kete die mmg aku boleh lepas.Tapi die ketegaq(degil tahap cipan) jalan kedepan care gelojoh xnk bg org masuk.Kuang ajo tol.
Aku cuakk daaa..
Jantung aku degup kuat giler.
Aku tgk side mirror,ok,xde langgar motor ke ape..ok....aku pikir,nk benti ke tak..traffic light kt depan da ijau ni...smbil tu aku jalan jeee..aku mmg kaget lah taktau nak buat ape.Kete yang pemandunye selfish tu td,menjarakkan diri.Die mmg jauh ke balakng,Bile aku tukar lane pon die still taknak jalan potong aku kt lane die.Takot r tuh.
Tapi bile aku benti kt traffic bile nk belok, die kene jalan gak.Time tu aku mmg pusing abis-abisan kepale aku tgk muke die.Pompuan tu mmg tgk straight jelaaa...Dalam hati mmg menyumpah dah..


sian si oren..huhu



si oren yang da cacat sebelahnye...huhuhuhuhu ;(

Sampai opis.aku biaselah.cengeng.kawan2 soh buat report je..terhasut gakla aku nk buat report.Tapi utk ape??? Mmg boleh buat aduan tapi aku tak rase perempuan tu nak ngaku kalau pun polis jumpe die..

Jdi aku pon malas nak panjang2 citer,lantak p la die..Mungkin tuhan nak bg peringatan kt aku supaya lebih berhati-hati lepas ni.Terbangla jugak duet aku 4ratuslebih..huhuhu..
By the way, pemandu wanita tersebut memandu kereta BGS *471 (no plat pon da macam bajet bagus je) kaler kelabu cekelat-cekelat.Kalaulah pemadu tu terserempak blog ni ke,ruang kemaafan utk anda masih dibuke.harapnye adelah perasaan bersalah sikit dlm diri die.

Kawan-kawan sume,berhati-hatilah bawak kete ke,motor ke,beskal ke.accident leh jadi kt mane2 je..kt depan rumah pon boleh.janganlah pentingkan diri sangat.tolak ansur..huhu

6 comments:

Cik Hana said...

o...ho... klu aku mintak cuti emergency, follow dia smpi opis..

aReLaN said...

perghhh..nasib baik pompuan.kalau laki2,memang cari nahas la ngan aku.leh la nak try tengok sapa lagi samseng.skang ni macam2 pesen pemandu ada.geram je rasa

Islah nafsah..Ud'u ghairak said...

klu shahrin nih..ade tekan minyak kasik ganas lah konon bunyi altezza..huk3~tp altezza nk byebye dah..huhu..elok2 drive k.as..

aLia-nL said...

patutnya kak miza mintak duit kat dia suh bayar~~ kesian kak miza =(

Has said...

kalau suami saya dia mesti kata "orang tu sakit perut kot nak pegi tandas tak tahan dah" hehe :)

AsMiza said...

cik hana :gud idea!! tp dah terlepas..sob3..tapi sekrang ni hari2 aku perasan kete ni lalau depan umah.time tu rase nk baling batu pecahkan tingkap die je..

matle: aku risau kalau aku benti kete n kua, ade adegana tarik2 rambut.hahahaha

aci~~~altezza da mon~~aku myvi aje,tekan minyak pon bunyi cipot je.hihihi..papai altezza..hehe

alia: kaannn...tp sbb cuak sgt tu yg kak miza jalan je straight g opis.hihi

has sensei :haha..kelakar lah.husband sensei sgtlahh berfikiran positiv.hehe