iklan

Saturday, 29 September 2012

Hello hello

Hello,boleh saye tau siapa bercakap di sana

saya asmiza (ckp asmiza laju-laju kalau boleh pendengar tak dpt tgkap nama anda betul2)

Ok Pn asmiza, saya  A dari blablabla nk mintak xxxxxxxx n nak tanye pasal yyyyyyyy blablaba...

aku rase paranoid gilos nk bg nama aku kt mana2 pemanggil yg tepon.Sbb penah terkene kt diri sendiri, org tu gunekan nama aku,jaja nama aku kate aku ckp cmni,.aku kate boleh kalau buat mcm ni, dll padahal aku tak tau menahu lnsung hal tu.

Aku rasa ada segelintir yang nak ambil kesempatan jual nama kita untuk dorg dapat ape yang dorg nak secara fastrack.Yang tak ikut prosedur sepatutnya.Tak lupe juge yang pandai belit2kan kata2.Kadang-kadang,bende yang di luar tugas aku pon dorg nk jugak sbb dorg da tau nama kita dan kita pernah tolong dorg dulu.Bukan aku sorg je kene.org sebelah2 aku kt ofis pon kene.Lagi satu,ade segelintir tu,kalau boleh,nak kite uruskan semua dari A smpi Z padahal ade urusan tertentu aku tak boleh nk buat.out of my authority. Tu belum cmpur kalau ade yang jual nama kita lak kt kawan2 die. Jadi semua bile tepon nk ckp ngn pn asmiza.

The proper way shud be, pemanggil tu perkenalkan diri die dulu dan apa masalah die. Then barulah kita advice ke mana sepatutnya die pergi utk urusan die tu..kalau berkaitan dengan kite,kite buatlah..

Ape2 pon,aku tak suke bile orang yang telefon kite,dan tanya kita siapa.Sepatutnya,die lah yg perkenalkan diri die dulu.! Tu je sebenanye sbb minggu lepas talian aku sgt hot.Aku rase sume panggilan dorg smbungkan dekat aku kot.haha.

2 comments:

kyo_9 said...

pergh.. hot giler!
haha..
hmm, pelik gak cara di Malaysia
silap aribulan ko kena ada secretary la :p

p/s tahniah bonus naik.. lepas ni boleh la belanja

AsMiza said...

tq saido...
alhamdulillah,rezeki besday.
boleh..aku belanje dtg kenduri ye.haha